Celjski sejem z novo predsednico uprave


Upravni odbor delniške družbe Celjski sejem je za novo predsednico imenoval Nino Ermenc Pangerl. Funkcijo bo prevzela s 1. januarjem, do takrat pa bo družbo vodil dolgoletni predsednik Franc Pangerl.

V sporočilu za javnost so v družbi Celjski sejem zapisali, da se bodo v letu 2023 še bolj intenzivno posvetili in okrepili sejemske aktivnosti, s poudarkom na specializiranih strokovnih in poslovnih sejmih.

Veliko pozornost bodo namenili največjemu poslovno-sejemskemu dogodku v Sloveniji in širši regiji, saj bo MOS v prihodnjem letu na sporedu 55. izvedba po vrsti.

Aktivnosti bodo usmerili tudi intenzivnemu razvoju kongresne dejavnosti. Kongresni center, ki deluje v okviru celjskega sejmišča, s tremi velikimi dvoranami, ki skupaj sprejmejo več kot 1500 udeležencev, že sedaj gosti več kot 200 dogodkov in poslovnih srečanj. Če k temu dodamo še 22.000 m2 pokritih sejemskih hal ter 52.000 m2 celotnih sejemskih površin se Celjski sejem umešča kot prepoznavno logistično središče in servis za izvedbo in organizacijo sejmov, kongresov, dogodkov, strokovnih prireditev in poslovnih srečanj.

V letu 2023 bodo dogradili sončne elektrarne na vseh sejemskih površinah, kar pomeni, da bodo v prihajajočem letu 100 % samooskrbni.

V družbi ob koncu sporočila zaključujejo, da je zanje izrednega pomena tudi lokalna skupnost, zato si želijo tudi tukaj okrepiti in razširiti sodelovanje.

*B.R., foto: Celuks