Cinkarna z novim predsednikom nadzornega sveta

23. 01. 2020 13:00

rp_Cinkarna-Celje2-300x225.jpgEna izmed najuspešnjejših slovenskih gospodarskih družb, Cinkarna Celje, d.d. je dobila novega predsednika in namestnika nadzornega sveta družbe. To sta postala Aleš Skok in Luka Gaberščik.

Nadzorni svet celjske družbe je v torek, na prvi izredni seji v letu 2020, izmed svojih članov izvolil novega predsednika in namestnika predsednika nadzornega sveta Cinkarne Celje, d.d.. Predsednik nadzornega sveta je postal Aleš Skok, namestnik predsednika pa Luka Gaberščik.

Nadzorni svet Cinkarne Celje je sicer že konec lanskega leta doživel spremembe v članstvu, ko je bil na izpraznjeno mesto v nadzornem svetu celjske družbe izvoljen američan Mario Gobba. Najprej se je sicer razširila informacija, da naj bi namesto Boruta Jamnika, ki je odstopil iz nadzornega sveta, v nadzorni svet sedel nekdanji prvi mož Gorenja in danes podpredsednik za globalni marketing v družbi Hisense International Franjo Bobinac. Slednjega si je na nadzorniškem mestu zaželela največja lastnica Cinkarne, Modra zavarovalnica, ki jo vodi prav Jamnik. Imenovanju Bobinca je odločno nasprotoval del nadzornikov, zaradi česar je Bobinac naposled od kandidature odstopil, podporo pa je dobil “nadomestni” kandidat Modre zavarovalnice Gobba. Več o tem smo pisali tukaj.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,717 seconds.