Darila za zaposlene v celjskih podjetjih bodo skromna, prednovoletne zabave večinoma odpovedane


Časi, ko so podjetja svojim zaposlenim ob koncu leta z veseljem izplačala božičnico, trinajsto plačo ali denarno nagrado, zraven pa obvezno priložila še kup koledarjev, pisal ali suhega mesa, so mimo. Številna so šla v stečaj ali pa trdo garajo za svoj obstoj. Nekaj pa je tudi takšnih, ki se, kljub težavam, še potrudijo, da bi družine zaposlenih v teh dneh imele na mizi kaj več, kot običajno.

Profesionalni celjski gledališki igralci se bodo morali znajti po svoje, saj v službi ne bodo dobili novoletnih darilnih vrečic. Gledališče je zaposlenim in poslovnim partnerjem v preteklosti v decembru običajno podarilo malenkosti, kot sta skodelica za čaj ali kemični svinčnik, letos pa obdarovanja sploh ne bo. Prav tako se je gledališče odpovedalo novoletni zabavi za zaposlene, nam je pojasnila vodja odnosov z javnostmi v SLG Celje Barbara Hermansky.

Tudi na celjskem sejmišču ne bo prednovoletne zabave za zaposlene. Zaradi aktualnega sejma Erotika 69 si bodo lahko vzeli le čas za skupno kosilo.

Pri obdarovanju poslovnih partnerjev pa želijo biti čim bolj praktični, nam je pojasnila izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar. Razstavljavcem se zahvalijo z vstopnicami za katerega izmed prihodnjih sejmov ali pa jim podarijo izobraževanja na temo učinkovitega sejemskega nastopa.

Prednovoletne zabave pa bodo vendarle deležni v Skupini Cetis, ki skupaj šteje 420 zaposlenih. Družba bo vsakega izmed njih tudi obdarila. S čim natančno, nam ni uspelo izvedeti, bo pa vrednost darov približno enaka kot lani, ko so zaposlenim podarili paket mesnih dobrot, penino ter bone za nakupovanje. Vsako leto Božiček obdari tudi otroke zaposlenih.

Poslovne partnerje bodo letos obdarili z ekskluzivnim koledarjem. Krasile ga bodo tehnike tiska, ki jih lahko izvedejo v podjetju, nam je pojasnila svetovalka za odnose z javnostmi Tamara Belšak. Koledarju bodo dodali še pozornost, ki nam je niso želeli razkriti, saj želijo svoje poslovne partnerje presenetiti.

V podjetju Etol bodo zaposleni, tako kot v preteklih letih, dobili božičnico in manjše pozornosti, kot so koledar, sok ali rum. Vodstvo podjetja se bo zadnji delovni dan v letu v jedilnici celjskega podjetja srečalo z zaposlenimi in se zahvalilo vsem, ki so pri svojem delu dosegali izjemne rezultate, je za Celje.info povedala predstavnica podjetja Frutarom Etol Milena Petek.

T: ŠK