Franc Pangerl na tujem prejel priznanje za življenjsko delo

18. 03. 2017 15:39

Na regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku, ki ga je od 10. do 12. marca letos organiziral Mednarodni ekonomski forum Perspektive, so podelili prestižne nagrade in priznanja Ustvarjalci stoletja. Med prejemniki nagrade za življenjsko delo v podjetništvu z Zlato lento je tudi mag. Franc Pangerl, predsednik upravnega odbora družbe Celjski sejem d.d..

»Priznanje mi pomeni veliko. Predvsem je pomembno, da sem ga dobil zunaj Slovenije. Da torej tudi zunaj Slovenije opazujejo kaj se dogaja in so pripravljeni dati priznanje za uspeh,« pravi Franc Pangerl, ki je že skoraj tri desetletja na čelu največje domače sejemske hiše Celjski sejem.

V obrazložitvi so med drugim o Pangerlu zapisali, da Celjski sejem pod njegovim vodstvom in z njegovo ekipo krepi svoj pomen v širši regiji. Po njihovem je Pangerl upornik brez dlake na jeziku, ki si nenehno postavlja cilje, jih ovrednoti finančno in časovno, ter potem naredi vse, da jih tudi doseže.

Ob prejemu je Pangerl poudaril, da je priznanje sicer prejel osebno, a gre dejansko za rezultat vloženega truda celotnega kolektiva Celjskega sejma v zadnjih skoraj 30 letih.

Nagrade za življenjsko delo v podjetništvu z Zlato lento forum Perspektive podeljuje posameznikom, ki so v svoji poslovno – podjetniški karieri ustvarili posebne rezultate, ki so prispevali k razvoju skupnosti v kateri delajo in živijo, in ki so s svojim delom vzor drugim posameznikom, da s svojim delom, znanostjo in kreativnostjo nesebično prispevajo k razvoju in boljši prihodnosti celotne družbe. Gre za nagrado posameznikom, ki so v celotnem življenjskem obdobju ustvarjali dosežke.

Letošnji dobitniki nagrade za življenjsko delo so poleg mag. Franca Pangerla še: Stjepan Šafran, Metal Product – Hrvaška; Tomislav Čelebić, podjetje Čelebić – Črna gora; Slobodan Spasović, Cini Invest – Srbija; Faruk Širbegović, Širbegović Inženjering – BiH in Luciano Grossi, Olimpia GTG – Italija.

Na regionalnem vrhu 300 najboljših v Dubrovniku, ki so se ga udeležili podjetniki iz devetih držav, so podelili še nagrade posameznikom, podjetjem, organizacijam in institucijam, ki s svojim predanim delom prispevajo k razvoju podjetništva.

20 let Mednarodnega ekonomskega foruma Perspektive

Mednarodni ekonomski forum Perspektive letos obeležuje 20 let obstoja. Forum je po besedah predsednika upravnega odbora Vinka M. Ćure nevladna organizacija, ki jo vodi šest predsednikov različnih organov. Glavni cilj foruma je promocija podjetništva in dobrih podjetnikov, saj so prepričani, da podjetništvo za splošni družbeni in gospodarski razvoj nima zamenjave. Brez podjetništva se ne moremo razvijati, brez podjetnih ljudi pa ni podjetništva oz. razvoja. Med ključnimi operativnimi nalogami za prihodnje obdobje v forumu navajajo organizacijo svetovnega kongresa podjetnikov pomladi 2018, na katerega želijo pritegniti več kot 2100 udeležencev iz 45 držav.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 3,539 seconds.