Jubilejni 50. MOS prvič s partnersko državo in še bogatejšo vsebino


Konec maja je v prostorih celjskega sejmišča potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili nov koncept Mednarodnega obrtnega sejma, ki bo letos jubilejni, odvijal se bo od 12. do 17. septembra. Prvič v polstoletni zgodovini sejma sodeluje tudi država partnerica Hrvaška. Ob tej priložnosti so zbranim predstavili načrte in priložnostno znamko, ki je izšla ob 50-letnici MOS-a.

Na tiskovni konferenci so sodelovali mag. Franc Pangerl, predsednik Upravnega odbora Celjskega sejma d.d., mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma d.d., Nina Ermenc Pangerl, MA, članica upravnega odbora in direktorica za mednarodne odnose, Celjski sejem d.d., Branko Meh, predsednik, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Jernej Tovšak, v.d. generalnega direktorja, Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Nj. eksc. Vesna Terzić, veleposlanica Republike Hrvaške v Sloveniji, Ana Mandac, pomočnica ministrice v Upravi za podjetništvo in obrt, Ministrstvo za gospodarstvo, podjetništvo in obrt RH, mag. Simona Koser Šavora, Pošta Slovenije in Igor Pirc, podpredsednik, Filatelistična zveza Slovenije.

50_mos_celje

Vsi so predstavili svoje področje in vsebine 50. Mednarodnega obrtnega sejma, ki v svoji polstoletni zgodovini ni le sledil, temveč je aktivno sooblikoval trende v gospodarstvu ter se kot takšen iz leta v leto spreminja in prilagaja vse hitrejšim spremembam v okolju.  

Jubilejni 50. sejem bo tako prvič potekal pod okriljem dveh držav, Republike Slovenije in Hrvaške, ki je bila po besedah mag. Franca Pangerla, predsednika Upravnega odbora Celjskega sejma d.d, izbrana glede na zelo dobro dolgoletno gospodarsko sodelovanje, posebno v segmentu izmenjave blaga in storitev, investiranja in turizma. Seveda pa hrvaški obrtniki in podjetniki v velikem številu tradicionalno sodelujejo na MOS samostojno ali v okviru Obrtne zbornice.  

Obletnico MOS bo zaznamovalo pet ključnih področij: Izgradnja in obnova doma; Kampiranje, turizem in gostinstvo; Oprema za trgovino in industrijo: Poslovne storitve in poslovne možnosti v tujini ter razstavljanje in prodaja blaga široke potrošnje. Pošta Slovenije je 50. jubilejni sejem obeležila z izdajo priložnostne poštne znamke.

Seveda bomo o sejmu v prihodnje še pisali in vas obveščali o novostih.

eH