Priznanja 50. mednarodnega sejma obrti in podjetništva oz. MOS


Tudi na 50. MOS so podelili tradicionalna sejemska priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje  in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Komisija Celjskega sejma je podelila dve zlati, in po tri srebrna, bronasta in posebna priznanja. Komisija MOC je izbrala štiri nagrajence, OZS pa je podelila po en zlati, srebrni in bronasti ceh ter 18 priznanj.

PRIZNANJA CELJSKEGA SEJMA

Zlato priznanje

SkyLabs d.o.o., Maribor za Setalitsko platformo NANOsky I. Podjetje je s svojo dejavnostjo dokaz, da lahko majhno slovensko podjetje igra pomembno vlogo tudi pri vesoljskih projektih, pomemben doprinos evropskemu vesoljskemu programu ter konkurenčnost in promocija Slovenije v svetu. Dokaz, da lahko mikropodjetja bistveno prispevajo k prepoznavnosti Slovenije.

Saving, d.o.o., Ljubljana za izdelek Savvy EKG. Izdelek je praktično uporaben na več področjih in cenovno dostopen tudi široki uporabi. Predstavlja bistveni prispevek k pravočasni diagnostiki v kardiologiji. Uporabljajo ga v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in kardioloških ambulantah, tako je izdelek je že preizkušen v praksi.

Srebrno priznanje 

ECE d.o.o., Celje za 100 % čista energija. Projekt upošteva stanje zavesti, ozaveščanje in predstavlja pogumen inovativni pristop pri trženju električne energije s posebnim poudarkom na uporabi naravnih obnovljivih virov energije pri proizvodnji električne energije. Vsa gospodinjstva, ki so njihovi uporabniki, prejemajo to električno energijo, ki je certificirano iz obnovljivih virov. Gre za primer kako lahko podjetje tudi pri prodaji električne energije najde edinstveno prodajno prednost in jo uspešno komunicira ter sledi evropskim trendom.

Maremico, d.o.o., Ljubljana za izdelek EXCLUSIVE MATTRESS TOP. Gre za slovensko inovacijo slovenskega podjetja, ki rešuje preprost problem na preprost način. Ena tistih inovacij, kjer pomisliš, »kako to, da se tega ni že prej nihče spomnil«.

Sekcija elektronikov in mehatronikov odbora za znanost in tehnologijo pri OZS za predstavitev produktov, storitev na področju elektronike in mehatronike ter sodelujočih partnerjev in članov OZS, primeri prenosa znanja in povezovanja znanosti in gospodarstva, dosežki na področju razvoja in raziskav, sodelovanje s šolami, fakultetami, razvojno raziskovalnimi inštitucijami. Zaradi aktivnega sodelovanja s poklicnimi in strokovnimi šolami pri izobraževanju kadrov. Dijaki so aktivno vključeni v proces, saj iščejo rešitve s praktičnimi rešitvami na izzive iz gospodarstva.

Bronasto priznanje

Kronoterm, d.o.o., Gomilsko za GEOS – WPG-07(21)-(K)2 HT – nova geotermalna toplotna črpalka. So zgled proizvajalcem na slovenskem trgu, zaradi neprekinjenega vlaganja v razvoj in so vedno korak pred konkurenco.

MIK, d.o.o., Vojnik za MIKROVENT – nova generacija lokalnega prezračevalnega sistema. Komisija je prepoznala uporabno vrednost njihovega produkta v izobraževalnih in javnih ustanovah, kar jo je prepričalo, da bo še naprej spremljala rezultate testiranj učinkovitosti naprave.

Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta za visokotehnološko razvite specialne tekstilije. Zaradi inovativnosti in številnih možnosti uporabe v gospodarstvu.

Posebno priznanje

Petrol d.d., Ljubljana. Za celovito predstavitev trajnostne rešitve energetske oskrbe in za vodilno vlogo pri predstavitvi projekta EDISON – Slovenija referenčna država zelene mobilnosti na 50. sejmu MOS.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Za velik prispevek k sooblikovanju 50. sejma MOS. Ministrstvo je na ogled ponudilo celovito predstavitev vsega, kje lahko država ponudi roko podjetjem. Dogajanje na prizorišču 50. MOSa so popestrili tudi s številnimi aktualnimi dogodki.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport za Projekt Stičišče znanosti in gospodarstva. Ker so prepoznali srž problema v gospodarstvu in želijo podjetnikom ponuditi sodelovanje in pomoč izobraževalnih inštitucij. Temeljijo na povezovanju različnih gospodarskih panog s ciljem razvoja slovenskega gospodarstva še naprej.

PRIZNANJA OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE

Zlati ceh

Kotlarstvo Godec, Marko Godec s.p., Kresnice za razstavljeni unikatni destilacijski kotel. Podjetje Kotlarstvo Godec, Marko Godec s.p. je družinsko podjetje in izdelujejo kotle za žganjekuho in ostale izdelke iz bakra in nerjaveče pločevine že od leta 1947. V podjetju so ponosni na ročno obdelavo kovin, ki jih dopolnjujejo z novimi tehnikami in modernizacijo.

Srebrni ceh

Strojegradnja SAS, Stanko Arzenšek s.p., Podplat za razstavni tovornjak s krivilnim strojem HKS CNC. Podjetje Strojegradnja SAS, Stanko Arzenšek s.p. proizvaja in prodaja upogibne stroje, profilne linije, razvijalce, navijalce ter drugo potrebno kleparsko opremo. Njihovi izdelki so plod lastnega razvoja, izkušenj, znanja in sodelovanja s strankam.

Bronasti ceh

Niko Sedovnik s.p., Žalec za razstavne unikatne zidne štedilnike. Podjetje Niko Sedovnik s.p. se ukvarja z izdelovanjem zidnih štedilnikov, različnih oblik in kombinacij.

Priznanja za celostno predstavitev dejavnosti, projektov in programov

Maremico d.o.o., Ljubljana za EXCLUSIVE MATTRESS TOP patentiran posteljni dodatek.

Comtron d.o.o., Maribor za inovativen izdelek in software rešitev TRONpos davčno blagajno.

Sekcija kovinarjev in Sekcija plastičarjev pri OZS za celovito skupinsko sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov sekcij pri OZS ter izobraževalnega programa na sejmu.

Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS in Sekcija elektronikov ter mehatronikov pri OZS za celovito sejemsko predstavitev uspešnega povezovanja Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS z institucijami gospodarstva, šolstva, akademsko in znanstveno sfero ter razstavo. Za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov sekcije, srednjih šol in partnerjev ter zanimivo predstavitev poklicev.

Kronoterm d.o.o., Gomilsko za program geotermalnih sistemskih rešitev Kronoterm GEOS.

AJM montaža in trgovina d.o.o., Pesnica pri Mariboru za program lesenih oken AJM.

MIK d.o.o., Celje za prezračevalni sistem MIKrovent.

Pirnar d.o.o., Ljubljana za vrata Ultimate Pure z ONETOUCH potezami.

Megamik d.o.o., Pišece za koncept energijske hiše Megamik.

Andrej Pestotnik s.p., Stahovnica za unikatne izdelke ZaMe, ki so izdelani iz naravnih materialov.

Ulica obrti za celovito predstavitev obrtnih poklicev.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Šiška za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Metlika za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

Območne obrtno-podjetniške zbornice Gorenjske za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.

PRIZNANJA MESTNE OBČINE CELJE

Silvaprodukt d.o.o., Ljubljana za izdelek Silvacera. Silvacare je vosek izdelan na vodni osnovi z vodoodbojnim učinkom in velja za revolucionarno novost za dolgotrajno zaščito lesa na prostem, ki ni v stalnem stiku z zemljo (prstjo) ali tekočo vodo in lesa v notranjih prostorih. Izdelek je naravnega izvora in nudi visokotehnološko alternativo sintetičnim premazom in oljem za zaščito lesa, ki zahtevajo pogosto in večkratno obnavljanje. Lesne elemente ščiti pred vpijanjem vlage, padavinami in škodljivimi organizmi tako na površini kot v notranjosti ter jim s tem za dva- do trikrat podaljša njihovo življenjsko dobo. Posebno vzdrževanje in obnavljanje zaščitnega sloja na povoščenih lesnih elementih ni potrebno. Brezbarvni vosek Silvacera ob nanosu na les ne spremeni njegovega naravnega videza, temveč zgolj poudari njegovo strukturo. Za vse, ki želijo hkrati z zaščitnim nanosom les tudi obarvati, pa je Silvacera vosek na voljo tudi v različnih barvnih odtenkih.

InDavidual Knez David s.p., Zagorja ob Savi za izdelek Quickshoelace – elastična vezalka, ki se ne zaveže, temveč zapne. David Knez je svojo blagovno znamko oblačil InDavidual želel dopolniti s čevlji, ki bi imeli sodobnejše in uporabnejše vezalke. Ideja o elastični vezalki z zatičem je preprosta, vendar prefinjeno izpeljana, s poudarkom na detajlih. Obuvanje čevljev je s QuickShoeLace enostavnejše, saj se vezalke prilagajajo in jih ni potrebno zavezovati. Napeljejo se lahko v vse čevlje z luknjami. Pestrost barv in njihova uporabnost je primerna tako za modne navdušence kot tudi za ljudi, ki si težko zavežejo čevlje. In nenazadnje nam dajejo priložnost za razvijanje kreativnosti z možnostjo različnih načinov prepletanja vezalk.

Novatel d.o.o., Celja za aplikacijo FireDrive. Aplikacija FireDrive je inovativen sistem za hitro in enostavno posredovanje ključnih informacij. V prvi vrsti je aplikacija FireDrive namenjena gasilskim ter ostalim interventnim službam, da bi skrajšale odzivni čas in nudile vse potrebne informacije na enem mestu. Aplikacija FireDrive omogoča podrobnejši in natančnejši pregled infrastrukture kot so električni vodi, plin, hidranti, ipd.na ciljni lokaciji. Uporabniku pomaga pri koordinaciji intervencije, saj so med drugim združeni v celoto vsi pomembni naslovi in telefonske številke. Sistemska aplikacija FireDrive je plod sodelovanja med domačimi razvojniki in prostovoljnimi gasilci.

VariusDesign, Simon Štampar s.p., Veržeja za izdelek Sweet.dreams Povšter. Sweet.dreams Povštri so vzglavniki s polnilom iz lesa, ki nas prepričajo z unikatno grafiko in v nas obudijo nostalgične trenutke ter spomin na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila. Vonj lesa cemprina ustvarja prijetno aromaterapijo, ki nam omogoča globok spanec. Uporabniki Sweet.dreams Povštra se lahko pohvalijo, da jih že ob vstopu v spalnico prevzame vonj cemprina, ki na posameznika deluje izredno pomirjevalno, sproščujoče ter pomaga, da je dihanje bolj umirjeno. Različne znanstvene študije so dokazale, da les cemprin prihrani na noč tudi do 3500 utripov, pozitivno vpliva na duševno zdravje, krepi krvni obtok in regulira živčni sistem.

polovicka_celje_klik