Končal se je 18. sejem Avto in vzdrževanje (foto, video)


Na celjskem sejmišču so minuli konec tedna potekali štirje bienalni specializirani sejmi avto-moto-prevozniške industrije. Šlo je za vsebinsko povezane dogodke, sejemski dogodek z dolgoletno tradicijo in bogato ponudbo. Na sejmih Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila si je bilo mogoče ogledati ponudbo več kot 130 direktnih razstavljavcev iz Slovenije in tujine (zastopanih je bilo 15 držav), ki so obiskovalcem predstavili preko 300 najboljših blagovnih znamk.

Sejem, v prvi vrsti namenjen avtomehanikom, vulkanizerjem, avtokleparjem in avtoličarjem, pa tudi vsem ostalim, ki so poklicno ali ljubiteljsko vezani na avtoservisno dejavnost, je postregel s številnimi spremljajočimi prireditvami, izobraževanji, predstavitvami, okroglimi mizami in testnimi vožnjami. Po besedah Brede Obrez Preskar je bila nosilna tema letošnjega sejemskega dogajanja varčnost in varnost: “Brez varčnosti in ekološke odgovornosti ne gre, tako pri gospodarskih vozilih kot novih avtomobilih, strokovnjaki logistike pa nam bodo radi razložili, kako pomembna je optimizacija transporta ob vedno višjih cenah goriva. Varnost v prometu pa je druga najpomembnejša tema, ki se ji v prihodnjih sejemskih dneh ne želimo izogniti”.

Sejem so popestrili s številnimi zabavnimi in adrenalinskimi dogodki.

Poleg vsega omenjenega pa so obiskovalci sejma uživali v predstavah voznikov mini moto, mini motard, freestyle showu FMX-Airmada, off road testnih vožnjah, stuntriding showu ter številnih ostalih adrenalinskih predstavitvah. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za predstavitve varne vožnje in preizkus v vožnji trail za obiskovalce, za kar je poskrbela AMZS.

Ob številnih dogodkih pa so potekali tudi forumi, kjer je beseda tekla o avtosteklu, pnevmatikah, o vzdrževanju električnih in hibridnih vozil, dogodke so popestrili z raznimi brezplačnimi pomočmi in predstavitvami, predvsem s področja prava in zaščite potrošnika.

Kljub nestanovitnemu vremenu je bil sejem dobro obiskan.

Zabavni del sejma je postregel z izborom miss hostes sejma Moto boom, izbirali so najlepši tattoo, na sejmu si je bilo med drugim mogoče ogledati tudi slovenskega Martina Krpana, ki je prisotnim preko številnih vlek kombijev dokazoval svojo moč.

Sejem je tudi tokrat, kljub gospodarstvu naklonjenim slabim časom, postregel s številnimi zanimivostmi in novostmi, s čimer je pripomogel, da je strokovna in splošna zainteresirana javnost spoznala novosti industrije, ki pomembno vpliva na vsakdan vsakega posameznika.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na sejemskem dogajanju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=167]

t: eH
f: eH/Nina V.
v: Nina V.