Mednarodni Industrijski sejem obiskalo več kot 15 tisoč obiskovalcev

15. 04. 2019 06:00

Mednarodni Industrijski sejem je v štirih sejemskih dneh od 9. do 12. aprila obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev, kar je je za dobro četrtino več obiskovalcev kot lani. S tem je presežen rekord iz leta 2005.

Poleg obiskovalcev iz Slovenije so sejem obiskali tudi številni tujci tako iz držav balkanskega polotoka (BiH, Črna Gora, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija) ter držav srednje in zahodne Evrope (Avstrija, Nemčija, Italija, Madžarska).

Sejem je prejel odlične ocene obiskovalcev in razstavljavcev, ki dodatno potrjujejo velik pomen sejma v regiji. Zelo dobre razmere v industriji pa odpirajo možnost za nadaljnjo rast sejma in krepitev njegove vloge kot prostora, kjer se vsaki dve leti predstavijo ključne novosti in dosežki industrije ter sklene največ novega posla v regiji.

Podelili nagrade in dobili nove prvake v varjenju

Del sejemskega dogajanja je bila podelitev tradicionalnih sejemskih priznanj. Med 13 prijavljenimi izdelki in storitvami, sta si po prepričanju strokovne komisije zlati priznanji prislužili podjetji Gorenje Orodjarna d.o.o. in KMS d.o.o.. V kategoriji proizvajalcev je srebrno sejemsko priznanje prejelo podjetje Kočevar d.o.o., bronasto pa Inoteh d.o.o.. V kategoriji zastopniki je srebrno sejemsko priznanje prejelo podjetje Topomatika d.o.o., bronasto pa VSM ABRASIVES s.r.o..

Na sejmu je potekalo tudi 6. državno prvenstvo varilcev. Udeležilo se ga je 33 tekmovalcev, ki so se pomerili v dveh postopkih varjenja. V varilnem postopku MAG, kjer je tekmovalo 20 varilcev, se je najbolje odrezal Hazim Hodžić iz podjetja Altaj. V varilnem postopku TIG, kjer se je pomerilo 13 varilcev, pa je prvo mesto osvojil Matej Kožuh iz podjetja Preis d.o.o.. Ob tej priložnosti so Društva za varilno tehniko Krško, Ljubljana, Maribor in Celjski sejem podelili še priznanje za življenjsko delo. Za strokovno delo in prizadevanje za razvoj varilske stroke v Sloveniji in njene prepoznavnosti v mednarodnem prostoru ga je prejel prof. dr. Janez Begeš.

Fotogalerija sejma:

industrijski-sejem-1
Klik na sliko za ogled galerije

vir: Celjski sejem

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,843 seconds.