Mednarodni industrijski sejem v Celju zaprl svoja vrata. Zabeležen drugi največji obisk v zgodovini

09. 04. 2022 09:03

Mednarodni industrijski sejem (MIS) se je po treh letih premora znova vrnil na celjsko sejmišče in razveselil vse obiskujoče z raznim naborom razstavljenih naprav, strojev, aparatov, robotov, orodij in aplikacij iz sveta industrije.

Poleg bogatega razstavnega programa so se obiskovalci lahko udeležili tudi strokovnih predavanj s kompetentnimi govorci, ki so predstavljali različne panoge industrije. Celotno dogajanje tekom štirih sejemskih dni sta popestrila še Državno prvenstvo varilcev, ki je v sredo oznanilo nove državne prvake, ter nastop akrobatske skupine Dunking Devils, ki so s svojimi neverjetnimi triki v četrtek ogreli množico številnih gledalcev.

Še posebej je zgovoren podatek, da so na sejmu zabeležili drugi največji obisk v zgodovini MIS-a, saj je sejem obiskalo kar 13.700 ljudi, ki jih je navduševalo skoraj 300 direktnih razstavljavcev iz 10 držav in okoli 800 zastopanih blagovnih znamk iz kar 30 držav.

Mednarodni industrijski sejem, ki se je v Celje vrnil po treh letih, je znova presegel pričakovanja. Obiskovalci so si na sejmu lahko ogledali svetovne novosti industrije, ki so jih s seboj prinesli tokratni razstavljavci. Tudi spremljevalni program je bil zelo pester, s številnimi predavanji na temo industrije plastike. Dogajanje je bilo razdeljeno na štiri tematike, potekalo pa je pod sloganom »Plastika ni težava, je rešitev!« Razni govorci dneva so se dotaknili tematik o strategiji EU o plastiki, ter o termoplastičnih, kompozitnih in elastomernih materialih in tehnologijah.

»Mi, kot organizator sejma, se vse dni pogovarjamo z našimi razstavljavci, zato da zbiramo njihove odzive, ki so v veliki večini zelo pozitivni. Vsi so zadovoljni, da se sejmi vračajo, da lahko v živo nagovorijo svoje povabljene, svoje goste. Pogovarjamo se že o naslednjih izvedbah sejma. Ker se vedno lahko najde prostor za izboljšave, mi tem komentarjem in pripombam sledimo, jih upoštevamo in se potrudimo, da naslednjič naredimo še boljše,« je povedala vodja projekta Katja Goršek.

foto: Celjski sejem

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 7,790 seconds.