Mlekarna Celeia tudi v danih razmerah zbira mleko od več kot 900 slovenskih kmetij

20. 03. 2020 06:30

V Mlekarni Celeia vsak dan, tudi v teh neprijetnih časih, zbirajo mleko z 938 slovenskih kmetij in proizvajajo mlečne izdelke. Dnevno se k njim steče 270.000 litrov mleka, ki ga predelujejo v svoje izdelke, največ v sveže in trajno mleko, sire in jogurte, po katerih je največje povpraševanje. Proizvodnja in dostava izdelkov do kupcev, kot poudarjajo v mlekarni, ob strogih varnostno-zdravstvenih-higienskih  ukrepih, do sedaj  poteka nemoteno.

V Mlekarni Celeia zbiranje mleka in proizvodnja mlečnih izdelkov poteka nemoteno. Večje povpraševanje po trajnejših izdelkih in večjih pakiranjih.

Mlekarna Celeia je največja mlekarna v lasti slovenskih kmetov in kot del sektorja, ki je v teh razmerah izjemno pomemben za oskrbo prebivalcev, obratuje nemoteno: »Zavedamo se, kaj bi se zgodilo, če na kmetijo ne bi bilo našega tovornjaka in, če do kupcev ne bi mogli dostaviti naših izdelkov. Zato smo napeli vse moči, še dodatno zaostrili že sicer stroge zdravstveno-higienske ukrepe v proizvodnji in zaenkrat delamo nemoteno. Tekoče potekata tako dobova mleka, kot njegova predelava v izdelke in distribucija do prodajnih mest,« razlaga direktor Mlekarne Celeia Vinko But

V Mlekarni Celeia, tako kot drugje v živilsko-predelovalni industriji, že sicer veljajo zelo strogi varnostno-higienski ukrepi, a so jih v danih razmerah, skladno s smernicami Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in Nacionalnega inštituta za javno zdravstvo Republike Slovenije (NIJZ) še zaostrili: »Ključno je, da poleg neoporečnosti proizvodov ohranjamo svojo ekipo zdravo. Sodelavce, tako tiste na terenu, kot v proizvodnji in podpornih službah, smo pravočasno podučili in pripravili na nevarnosti, ki se lahko pojavijo pri delu. Dodatno smo vpeljali priporočila in zahteve mednarodnih in nacionalnih zdravstvenih organizacij,« pojasnjuje direktor But, ki ob tem poudarja, da bi bilo nemoteno delovanje mlekarne brez strokovnosti, požrtvovalnosti in pripadnosti zaposlenih, ki se zavedajo svoje vloge v danih razmerah za preskrbo družbe, domala nemogoče.

Mlekarna Celeia zbira mleko od več kot 900 slovenskih kmetij

Dnevno v njihovo mlekarno prispe kar 270.000 litrov svežega mleka z 938 kmetij iz geografsko razvejanega odkupnega območja  Savinjske, Šaleške, Koroške širše Celjske, Konjiške in Kozjanske  regije. So pa spremenjene razmere povzročile spremembe tudi v potrebah potrošnikov: »V zadnjih dneh opažamo povečanje naročil svežega in trajnega mleka, sirov in jogurtov v večjih pakiranjih, čemur smo že prilagodili svojo proizvodnjo,« razlaga direktor Vinko But. Z izdelki Mlekarne Celeia trenutno zalagajo 1000 prodajnih mest v Sloveniji in v skrbi za slovenskega kupca se trudijo, da so pri trgovcih vsak dan vsi njihovi naročeni izdelki.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 2,819 seconds.