Na trg dela se vrača optimizem – največ zaposlitev v predelovalnih dejavnostih in trgovini


“Podjetja v gospodarskem sektorju znova normalno poslujejo, obseg naročil se počasi vrača na raven izpred krize, zato znova zaposlujejo, čeprav tokrat previdneje in za določen čas,” je za Večer povedal direktor celjske enote zaposlitvene agencije Adecco Dejan Stamenić.

Predvsem zaposlujejo proizvodna podjetja, ki so vezana na avtomobilsko in kovinsko industrijo, različne druge predelovalne industrije ter storitvena podjetja.

V letošnjem letu je na območju, ki sodi pod okrilje celjske območne enote Zavoda za zaposlovanje, zaposlitev našlo 3435 ljudi. V odstotkih pa se je brezposelnost na Celjskem zmanjšala za pet odstotkov (brezposelnih je še 10.962 ljudi), poročajo na spletni strani Večer.

Delodajalci s Celjskega so zgolj v juniju zaposlili 963 ljudi, od teh jih je največ, 325, delo našlo v predelovani dejavnosti, slabih sto delovnih mest se je odprlo celo na področju gradbeništva.

Mnenja o tem, koliko časa bo pozitivni trend, ki se je začel februarja, še krojil evidence so različna. Trg dela je vedno bolj dinamičen, tako da je napovedovanje zelo neprijetno opravilo. Ocenjujejo pa, da se bo trend povpraševanja po delovni sili ohranjal vsaj do jesenskih mesecev, ko se bodo v evidenco prijavili novi diplomanti, prav tako poročajo na spletni strani Večera.

Več informacij si lahko preberete na spletni strani Večera.