MCC Hostel: gostje ne prihajajo več samo v poletnih mesecih

20. 11. 2022 16:25

Prej nekaj dnevi smo poročali o tem, da je v ocenjevanju Moja dežela – lepa in gostoljubna hostel Celjskega mladinskega centra v kategoriji mladinskih prenočišč osvojil prvo mesto. Da bi dobili boljši vpogled v to, kaj jih je pripeljalo do tega priznanja, smo navezali stik z mladinskim centrom, kjer so nam predstavili svoj hostel.

Kaj ponuja MCC Hostel?

MCC Hostel v sodelovanju z mladinskim centrom gostom ponuja številne možnosti. Poleg osnovne storitve prenočevanja so gostom na voljo še prehrana v kavarni MCC in restavraciji Stolpič.

Gostom je, poleg prostorov za shranjevanje motorjev in koles, omogočena tudi brezplačna izposoja koles za lažje odkrivanje mesta ter udeležba na dogodkih in koncertih mladinskega centra. Interaktivna igra Lov na legende, kjer gostje iščejo vzporednice mitov in legend iz sob v mestu, je ena izmed dogodivščin, ki je na voljo gostom ob odkrivanju Celja.

Na razpolago so stalne in gostujoče razstave ter učilnice opremljene s projektorji in tablami za izobraževanja ter usposabljanja. Vsakemu gostu nudimo svetovanje glede kulinaričnih možnosti v Celju, hkrati pa si lahko na recepciji kupi spominek.

Po želji lahko organizirajo tudi številne aktivnosti na temo športa in kulture z njihovimi partnerji, kot je obisk Tehnoparka, muzejev, najem telovadnic za treninge itd.

Kdo prenočuje v MCC Hostlu?

Letna zasedenost hostla se giblje med 50 in 55 %. V zadnjem času opažajo, da ni več velikih razlik med zimskimi in poletnimi meseci. So pa izpostavili, da večina tistih klasičnih turistov oziroma popotnikov Celje obišče v času od maja do septembra.

V hostlu se izmenjujejo zelo raznolike skupine ljudi, kot so šolske, športne in kulturne skupine mladih, gostje v sklopu mednarodnih izmenjav ter usposabljanj, obiskovalci raznih dogodkov v Celju, delavci pretežno iz držav bivše Jugoslavije, popotniki, kolesarji, poslovni gostje in tudi družine.

Približno dve petini gostov je starih od 14 do 27 let, nekako tretjina jih je v starostni kategoriji od 28 do 40 let, preostali pa so potem še tisti starejši.

V največjem obsegu v hostlu prenočijo mladi Slovenci iz celotne države, sledijo pa tujci iz držav bivše Jugoslavije, ki si v Celju urejajo različne stvari. Letos so pri mladinskem centru prenočišče nudili tudi gostom iz bolj eksotičnih držav, kot so Bangladeš, Brazilija, Jamajka, Libanon, Venezuela, Tadžikistan in Sudan.

Simon Valant

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,797 seconds.