Najvišji stolp v Sloveniji na vzhodu celjske regije dobiva obrise razgledne ploščadi


Na gradbišču razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini so delavci v teh dneh zabetonirali prvo ploščo vrha razglednega stolpa.

Pogled na stolp od vznožja do vrha; vir foto: ORS

Plošča se nahaja na višini 96 metrov. Z Občine Rogaška Slatina so sporočili, da je bila zaradi zahtevnosti tehnologije vgrajevanja betona ta bila izvedena v dveh delih, in sicer z zamikom treh dni.

V naslednjih tednih bodo izvedli naslednji dve plošči. Skupaj s fasado, ki bo iz jekla in stekla, bosta tvorili obliko kristala.

Končna višina razglednega stolpa bo 106 metrov in bo s tem najvišji stolp ter hkrati najvišja stavba v Sloveniji, kar naj bi močno prispevalo k turistični privlačnosti Rogaške Slatine. Njegova gradnja se je začela spomladi 2022. Takrat so načrtovali, da bo v enem letu zaključena, vendar so se iz različnih razlogov zgodili zamiki. Konec leta 2020 so o gradnji stolpa izpeljali tudi referendum.

Po zadnjih podatkih naj bi končna cena projekta znašala dobrih 5 milijonov evrov, saj so sredi tedna slatinski občinski svetniki potrdili podražitev za 665 tisočakov. Prve ocene pred tremi leti so znašale nekaj čez dva milijona evrov. Slatinčani so za projekt pridobili tudi dva milijona državnih sofinancerskih sredstev.