Neuspešni reševalec Boška Šrota Cerani se v gozdu skriva pred Italijani


Neuspešnega reševalca Boška Šrota Pierpaola Ceranija zdaj poleg slovenskih kriminalistov lovi še italijanska finančna policija, ker naj bi sodišče zalagal z lažnimi dokumenti o položaju njegove farmacevtske družbe Diaco, poročajo na spletnem portalu Finance.

Propadli podjetnik in nesojeni rešitelj Boška Šrota je pobegnil v gozd, ko ga je v torek na njegovem domovanju na Opčinah pri Trstu obiskala finančna policija, prav tako pišejo na spletnem portalu Finance in dodajajo, da je Cerani že 4. oktobra na tržaškem sodišču vložil zahtevo za stečaj, potem ko družba ni mogla vrniti nekaj več kot devet milijonov evrov kratkoročnih posojil.

Pierpaolo Cerani se je leta 2009 pojavil kot skrivnostni rešitelj imperija Boška Šrota. Postal je tretjinski lastnik Kolonela in prevzel vodenje Infonda Holdinga. Obljubljal jedokapitalizacijo prezadolženih družb v lastniški verigi, ki so nadzorovale Pivovarno Laško. Svežih sredstev ni bilo, Kolonel pa je septembra lani Ceranija obtožil, da je iz družbe odtujil 1,5 milijona evrov.

Več informacij na spletni stranini Finance.