Inšpekcijski nadzor pekarn 2019: letos na Celjskem odkritih že več kršitev, kot v celotnem lanskem letu

08. 11. 2019 18:49

POP TV je po tem, ko je že razkril inšpekcijske odločbe, ki jih je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v letu 2018 izdala gostinskim obratom in pekarnam, tokrat objavil še inšpekcijske odločbe letošnjega nadzora pekarn.

Kot navajajo so inšpektorji do 30. septembra 2019 zaznali manjše kršitve v 32 pekovskih obratih, odkrili so tudi tri hujše kršitelje med katerimi so morali eno pekarno celo zapreti.

Na Celjskem je bilo s strani inšpektorjev v prvih devetih mesecih letošnjega leta odkritih že več kršitev, kot v celotnem lanskem letu skupaj.

Kot kažejo rezultati inšpekcijskih nadzorov pekarn do 30. septembra 2019, so inšpektorji v Celju obravnavali tri manjše kršitve, medtem ko v celotnem lanskem letu niso odkrili nobene. Manjše kršitve so bile odkrite tudi v večih pekarnah v naši bližnji okolici. Te so inšpektorji odkrili v Petrovčah, Laškem, Rogaški Slatini, Podčetrtku, Velenju, na Ponikvi, na Gomilskem, itd.. Nam najbližja pekarna, kjer so bile odkrite hujše kršitve, je bila v Radečah.

Kje in kaj točno so inšpektorji odkrili v letu 2019, najdete v spodnjem zemljevidu ki ga je objavil POP TV:

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,785 seconds.