Predstavitev udeležencev operacije Podjetno v svet podjetništva 2013


10. decembra minulega leta je je Razvojna agencija Savinjske regije (RASR) objavila javni poziv za udeležence pri operaciji Podjetno v svet podjetništva 2013. Nanj je do 7. januarja 2013 prispelo 72 vlog, pet članska komisija (Janez Jazbec, mag. Zdenka Kovač, Karmen Leskošek, Robert Rajšter in mag. Barbara Mikuš Marzidovšek) pa je na podlagi vprašalnikov in razgovorov izbrala le 10 kandidatov, ki so se zaposlili na RASR d.o.o. s skupnim ciljem in nalogo, da se v času usposabljanja samozaposlijo ali zaposlijo.

Prva skupina udeležencev v operaciji Podjetno v svet podjetništva 2013 v Savinjski regiji je s petmesečnim usposabljanjem pričela 1. februarja in jo sestavljajo : Primož Tratnik, Barbara Luažr, Jasmina Levičar, Špela Pogelšek, Tanja Jernejc, Saša Knez, Svetlana Lasović, Nina Vozlič, Barbara Skralovnik in Mihael Centrih. Vseh 10 udeležencev se je 15. maja predstavilo pred zbranimi novinarji, občinskimi predstavniki in drugimi gosti. Predstavili so svoje poslovne ideje, nekateri že ustanovljena podjetja, drugi pa svojo vizijo vstopa v svet podjetništva.

Prisotne sta nagovorila direktor RASR, Janez Jazbec in vodja projektov mag. Barbara Mikuš Marzidovšek, ob koncu predstavitve pa smo od udeležencev slišali navdušenje nad projektom, ki jim je motiviral za vstop v svet podjetništva in jih pripravil na prve ovire, bolje kot če bi to počeli s povsem samostojnimi koraki.

Predstavljene poslovne ideje so:

dr. Barbara Lužar, uni. dipl. kult. – Hiša druženja Žalec, ki bo v Žalcu ponujala mentorstvo mladim, igranje družabnih iger, telovadbo, izmenjavo knjig, ustvarjalne delavnice in jezikovne tečaje, posredovanje prostovoljnih del, prav tako pa bodo organizirali tudi čajanke, dnevna kosila in varstvo otrok.

Barbara Skralovnik, s.p. Moja beseda, lektoritanje, poučevanje in jezikovno svetovanje, ki bo ponujala jezikovno svetovanje pri sestavljanju in oblikovanju besedil, poučevanje, pripravo na maturo, zaključne in popravne izpite, inštrukcije slovenščine in tečaje za tujce, prav tako pa tudi lektoriranje vseh vrst besedil.

Primož Tratnik – osebni trener bo ustanovil klub zdravja in dobrega počutja, nudil bo podporo in načrt wellness stanja in spramljanja rezultatov. V sklopu kluba dobrega počutja, bo nudil osebno trenerstvo, fit campe in treninge odbojke, predstavljal bo izzive zdravega hujšanja in nudil treninge za welness svetovalce.

Saša Knez – Agencija Nesa, pravno in nepremičninsko svetovanje. Ustanoviteljica Saša Knez, uni. dipl. pravnica bo posredovala pri prodaji in oddaji nepremičnin v Savinjsko-Šaleški regiji in pravno svetovala na področju nepremičnin.

Špela Pogelšek – Juhu agrostoritve se bo ukvarjala s storitvami kmetijske mehanizacije, servisom kmetijske mehanizacije in rezervnimi deli, posredovanjem pri prodaji ali nakupu kmetijske mehanizacije, svetovanjem in izobraževanjem ter tudi s proizvodnjo in prodajo traktorskega priključka – samoodvzemni mešalni krmilnik.

Jasmina Levičar s.p. – poučevanje citer in nastopanje bo nudila učenje citer za najmlajše, za osnovnošolce in za starejše ter nastopala na raznih prireditvah, koncertih in dogodkih.

Svetlana Lazović s.p., center za razvoj kompetenc FORMA se bo ukvarjala s čustveno kompetenco, ki predstavlja ključno kompetenco za doseganje osebnega in poslovnega uspeha. Njeni produkti so osnovna čustvena pismenost, razvoj timskih kompetenc in razvoj vodstvenih kompetenc.

Tanja Jernejc – dostava zelenjavnih zabojčkov in ostalih dobrost s kmetij v Savinjski regiji in dodatna ponudba vrhunskih domačih dobrot.

Nina Vozlič s.p., lektoriranje, poučevanje in jezikovno svetovanje – Hiša pravopisa. Nina nudi loktoriranje leposlovnih, strokovnih in publicističnih besedil, jezikovno svetovanje in poučevanje slovenskega jezika.

Mihael Centrih s.p., Supleks pakirne rešitve. Produkti njegovega podjetja bodo tekstilni trakovi, pet trakovi, pp trakovi, jekleni trakovi, sponke ter orodje in pripomočki za napenjanje trakov.