Predstavniki največjih finskih občin in direktorji njihovih organov, odgovornih za mladino, so se minulo sredo mudili v Celju


Zavod MOVIT iz Ljubljane koordinira študijski obisk 13 predstavnikov največjih finskih občin in direktorjev njihovih organov odgovornih za področje mladine v Sloveniji. Gre za člane mreže Kanuuna, ki združuje 24 največjih finskih mest z namenom razvoja urbanega mladinskega dela. V Sloveniji so od 28.11. do danes, 2.12.2011.

Namen študijskega obiska je bil seznanitev z mladinsko politiko in zakonodajo na področju mladine v Sloveniji, zaposlovanjem, mladinskim delom s posluhom za vprašanja spolov, strukturiranim dialogom in participacijo mladih v družbi. Goste iz Finske je zanimalo predvsem delo lokalnih skupnosti v Sloveniji na omenjenih področjih, dobre prakse in morebitne priložnosti in področja za sodelovanje s Finsko.

V Celju so bili gostje 30.11.2011, in sicer so imeli najprej sprejem pri županu MOC, gospodu Bojanu Šrotu. Slednji jim je predstavil Celje, njegovo zgodovino in drugo dogajanje o Celju, tekli so pogovori o mladinski politiki na lokalni ravni, podpisali pa so se seveda tudi v knjigo gostov. Nato so obiskali še Celjski mladinski center. Direktor Primož Brvar in koordinatorka mednarodnih programov Sonja Majcen sta jim predstavila mladinski center in njegovo delovanje, primere dobrih praks na področju mladih v Celju, podporne infrastrukture za mlade v MOC, razvojne projekte. Spregovorila sta tudi o pripravi predloga Strategije na področju mladih v MOC in o možnostih sodelovanja s finski predstavniki v prihodnosti.

Vir in foto: Špela Božinović, MCC

pripravil: eH