Prevzem Cinkarne Celje se zaenkrat ne bo zgodil

14. 06. 2018 17:02

rp_Cinkarna-Celje-300x201.jpgPrejšnji teden je družba Anatol iz skupine Martens Management Group, ob finančni podpori investicijske družbe KKR, objavila namero za prevzem Cinkarne Celje.

Danes pa so iz družbe sporočili, da ne bodo objavili prevzemne ponudbe za Cinkarno Celje.

Družba Anatol je prejšnji teden napovedala, da bo v roku 30 dni objavila prevzemno ponudbo za Cinkarno Celje, pod pogojem zadovoljivih rezultatov opravljenega skrbnega pregleda družbe.

Toda iz družbe Anatol so sedaj sporočili, da zaradi onemogočenega pravočasnega skrbnega pregleda družbe Cinkarna Celje Anatol ne bo objavil prevzemne ponudbe, poroča MMC Rtv Slo.

Za delnico so prejšnji teden sicer ponujali 220 evrov plus dodatnih 26,52 evra dividende, skupaj torej 246,52 evra za delnico oz. 200 milijonov evrov na kolikor je Anatol vrednotil družbo.

Lastniki cinkarniških delnic so bili sicer s ponujeno ceno nezadovoljni. Nekateri so bili mnenja, da ponujena cena za delnico izkazuje podcenjujoč odnos. Ob tem so tudi borzni strokovnjaki opozorili, da bi se bilo vredno pogajati šele pri ceni 400 do 450 evrov za delnico.

Tečaj delnic na borzi je bil sicer prejšnji teden že pri 274 evrih, ob čemer podjetje ponuja še veliko prostora za rast. Kapital Cinkarne Celje je razdeljen na 814.626 delnic, Anatol pa imajo prek fiduciarnega računa v lasti že več kot 16.000 delnic.

Največje posamične lastnice Cinkarne Celje so: Modra zavarovalnica z 20-odstotnim lastniškim deležem, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) z 12,85 odstotka in Slovenski državni holding (SDH) z 11,41 odstotka. Država posredno obvladuje skoraj polovico Cinkarne, ostalo lastništvo je precej razpršeno.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,811 seconds.