Priznanja 51. MOS

14. 09. 2018 12:39

mos_priznanja_2018Na 51. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva so podelili tradicionalna sejemska priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Zlato priznanje

PIRNAR D.O.O. – Za izjemen desing, kvalitetno izdelavo in inovativnost pri oblikovanju vhodnih vrat in potezal iz žareče kovine. Naj bo ta nagrada strokovne komisije Celjskega sejma uvod, da se nominacija  German Desing Award 2019 prav tako uresniči.

SKAYLABS, D.O.O. – Za izjemne dosežke implementacij majhnih procesorjev za svetovno vesoljsko tehnologijo za produkt PicoSkyFT TM 8/16 bitni procesor, ki je sposoben zanesljivega delovanja v radiacijskih razmerah kot je vesolje.

Srebrno priznanje

STARKMAT, SEBASTJAN ŠTARKEL S.P. – Stol za aktivno sedenje odraslih ACTIV CHAIR PRO je preprosta rešitev ohranjanja zdravja tako na delovnem mestu kot doma. Aktivno sedenje od nas zahteva ohranjanje pravilne drže in omogoča naravno gibanje tudi med sedenjem.

EKOSEN D.O.O. – Podjetje Ekosen je nadgradilo in na trg ponudilo inteligenten termostat IT SUN REGULATOR, ki omogoča prihranek energije in udobnejše ogrevanje z natančnim sistemom, ki nas obvesti o nepravilnostih v ogrevani sobi.
Bronasto priznanje

KRONOTERM D.O.O. – Inovativna toplotna črpalka, ki kot prva izkorišča različne vire energije tako iz zraka, zemlje, vode. Toplotna črpalke KRONO MULTI S WPLG-05(10)-(K)1 HT sama presodi kdaj je najbolje črpati energijo iz katerega vira.

AJM okna-vrata-senčila, d.o.o. – Za eleganten in dovršen videz oken, ki rešuje statiko okenskega krila ter izboljšuje toplotno prehodnost okna. GFK kompozitno krilo za ZERO SASH okna lahko izdelajo tudi v xxl velikosti.

ECE D.O.O. – Doprinos pri spodbujanju in ozaveščanju javnosti o varčnejši rabi energije v vsakdanjem življenju skozi virtualni prikaz.
Posebno priznanje

Obrtno podjetniška zbornica slovenije – odbor za znanost in tehnologijo – Povezovanje šolstva in podjetništva, katerega rezultat so inovativni dosežki partnerskih fakultet, razvojnih  inštitucij in srednješolskih centrov. Zaradi uspešnega prenosa znanja in primeri dobrih praks povezovanja znanosti in gospodarstva bi strokovna  komisija še posebej izpostavila predstavitev izdelkov dijakov srednjih šol.

Razvojna raziskovalna dejavnost Janez Škrlec s.p. – Za dosežke pri povezovanju novih tehnologij iz področja bionike, biomimetike ter sodobne medicine se je strokovna komisija odločila, da podeli g. Škrlecu posebno priznanje predvsem za strokovnost in vztrajnost pri povezovanju visoko tehnoloških inštitucij in promociji njihovega delovanja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Za celostno predstavitev projekta Stičišče znanosti in gospodarstva.

Komisija: uni. dipl. inž. gradbeništva, ga. Zvezdana Stankovič, direktorica AŽ inženiringa d.o.o. – PREDSEDNICA KOMISIJE; uni.dipl. ek. in arhitekt IZTOK TROP, direktor ARHILAND ARHITEKTURA; mag. Aleš Lisac, direktor Lisac & Lisac d.o.o.; Darko Švetak, direktor podjetja PROFIDTP D.O.O. in urednik revije IRT3000
MOSOVI PODJETNI TALENTI

Starkmat, Sebastjan Štarkel s.p. – Tretjino svojega življenja preživimo sede, kar je vzrok za vse več zdravstvenih problemov.  Zaradi zaskrbljujočih statističnih podatkov smo razvili Active Chair PRO, ki je edini stol na svetu, ki ne “stoji sam pokonci” – z razlogom. Za premikanje sedeža v vse smeri uporablja poseben mehanizem in pazljivo izbrano lokacijo vrtišča, ki preprečuje statične in nepravilne položaje, ki na dolgi rok škodijo zdravju. Zato se na stolu ne “zasedite”, ampak telo ves čas išče najboljši možni položaj. Patentiran koncept gibanja spodbuja aktivacijo mišic, omogoča primerno gibanje medenice, naravno telesno držo, večjo prekrvavitev, pospešeno presnovo v možganih, ohranjanje koncentracije, storilnosti in pripomore k splošnemu boljšemu počutju.

Mimateam, d.o.o. – Vitta Smile™ je nastavek za zobno ščetko, ki vas s pomočjo senzorične zaznave in časovnika opomni, kdaj so vaši zobje primerno umiti. Vitta Smile™ je še posebej koristen za družine z otroci, saj je čisto pravi tehnološki pomočnik za starše ob navajanju otrok na umivanje zob. Vitta Smile™ je plod domačega znanja in ustvarjalnosti, saj so izdelek tako oblikovno kot tehnološko zasnovali slovenski strokovnjaki, slovensko podjetje pa skrbi tudi za proizvodnjo.

Evegreen, Domen Štraser s.p. – Ekipa Evegreen želi nadomestiti plastiko z biorazgradljivimi materiali, izdelanimi iz odpadne hrane. Živeti želimo v svetu, kjer so vsi materiali nadomestljivi z biorazgradljivimi alternativami. Ker se zavedamo vedno bolj pereče problematike plastičnih izdelkov, predvsem tistih za enkratno uporabo se pri lončkih ne želimo ustaviti.
PRIZNANJA OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE

ZLATI CEH

Pirnar d.o.o. – Podjetje Pirnar d.o.o. je vodilni evropski inovator na področju hišnih vhodov, in je hitro rastoče družinsko podjetje s skoraj 200 zaposlenimi in razvito prodajno mrežo po vsej Evropi. Vhodi PIRNAR so eni najbolj občudovanih in brezkompromisno izdelanih vhodov na trgu. Za razstavljeno unikatno in inovativno vhodno steno Theatrica si po oceni komisije zasluži zlati ceh.

SREBRNI CEH

Roto Group – Podjetje Roto Group je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti, in zaposluje več kot 450 zaposlenih v 6 tovarnah, ki se nahajajo v 4 državah. Za razstavljeni unikatni polietilenski čoln IBIZA 450S si po oceni komisije zasluži srebrni ceh.

BRONASTI CEH

AJM montaža in trgovina d.o.o. – Podjetje AJM montaža in trgovina d.o.o. je vodilno slovensko podjetje in najboljši proizvajalec stavbnega pohištva iz umetnih mas in zaposluje več kot 200 zaposlenih. Za razstavljeno unikatno okno Zero Sash okno si po oceni komisije zasluži bronasti ceh.
Obrazložitev sejemskih priznanj Mestne občine Celje 2018 

ETRA, d. o. o., Svetelka 5, 3222 Dramlje – kompetenčni center Roboflex, Robot KUKA iiwa 
Podjetje ETRA, d. o. o., se je kot eden od ustanoviteljev kompetenčnega centra Roboflex, na letošnjem MOS-u predstavilo s kolaborativnim robotom »KUKA iiwa«. Kolaborativni robot je zasnovan za delo s človekom, da mu pomaga pri težkih opravilih, medtem ko ga človek vodi in usmerja. S postavitvijo kolaborativnega robota prihranimo prostor in čas.

Namen regionalnega kompetenčnega centra Roboflex je zadovoljiti potrebe majhnih in srednje velikih proizvodnih podjetij na področju robotike. Predstavlja stičišče informiranja, raziskovanja, razvoja, uvajanja, delovanja in vzdrževanja sodobnih robotskih sistemov v proizvodnem okolju. Podjetje ETRA, d. o. o., je v okviru kompetenčnega centra Roboflex integrator robotskih tehnologij z demonstracijskim centrom izbranih sodobnih robotskih tehnologij.

PIRNAR, d. o. o., Bravničarjeva ulica 20, 1000 Ljubljana – vhodna vrata Theatrica s potezalom iz žareče kovine in potezalom iz žarečega kristala
Vhodna vrata Theatrica so patentirana inovacija, ki je plod lastnega znanja podjetja Pirnar. Gre za prva masivna, brez dotična in popolnoma samodejna hišna vhodna vrata na trgu. Sistem za prepoznavanje obraza prepozna lastnika, odpre in za njim zapre vrata. Vrata Theatrica so lahko izdelana v največjih dimenzijah, tudi kot dvojna vrata, kar ustvarja vtis odpirajoče se stene. Čista površina, brez potezala, je lahko poljubno površinsko obdelana z lesom, s kamnom, steklom ali z aluminijem. Izviren estetski dodatek je patentirana kolekcija potezal s svetlobno gravuro, ki je popolnoma poravnana s površino. Grafični vzorec je lahko poljuben, izpisati je mogoče tudi priimek lastnika, ime objekta ali naslov. Inovativna in prestižna potezala, ki ustvarjajo posebne svetlobne učinke, so lahko opremljena tudi s čitalnikom prstnih odtisov za večje udobje.

SATLER OKNA IN VRATA, d. o. o., Bistriška cesta 2, 2319 Poljčane – modularna postelja »MAGICLAND«
Modularna postelja »MAGICLAND« je otroška postelja, ki se zlahka prilagaja nenehnim spremembam pri odraščanju otrok. Postelja je prilagodljiva, raste skupaj z otrokom in mu nudi potrebno udobje v različnih obdobjih. V podjetju Satler so ustvarili popolnoma novo linijo pohištva, ki združuje številne variacije postavitve elementov, primerne starosti otroka. Pohištvo otroške sobe »MAGICLAND« je v osnovi izdelano iz hrastovega lesa in je namenjeno najmlajšim članom družine. Ogrodje postelje – hiške, v dimenziji 90 x 200 cm, predstavlja osnovo in hkrati vodilo želenim spremembam postavitve in funkcije ter nudi prostor tudi za sorojenca. Pohištvo »MAGICLAND« odlikujejo dorečeni detajli, multifunkcionalnost, trajnost in uporabnost na dolgi rok.

STROJNO KLJUČAVNIČARSTVO SIMON JERAM, s. p., Podgora 1, 4224 Gorenja vas – avtomatski sirarski kotel
Avtomatski sirarski kotel družinskega podjetja Jeramovih, z dolgoletno tradicijo slovenske domače tradicionalne obrti – ključavničarstva, je v celoti plod lastnega razvoja. Kotel je voden preko računalniškega procesorja, ki vodi postopek za izdelavo mlečnih izdelkov (sir, jogurt, skuta). Notranjost kotla je izdelana iz poliranega inox materiala, ki preprečuje žganje mleka pri segrevanju na visokih temperaturah. Na kotlu je nameščeno planetno gonilo, ki poganja mešalo in harfe. V tem letu so kotlu dodali dodatno harfo, ki še hitreje in bolj kakovostno razreže sirnino na zrna, kar je zelo pomembno za izdelavo kakovostnega končnega izdelka.

Kotel je zasnovan kot triplaščna, energetsko varčna posoda, izdelana iz materialov za živilsko uporabo. Lahko ima lastno gretje, gretje iz zunanjega vira ali kombinirano gretje. V podjetju so razvili tudi aplikacijo za pametni telefon, tablico ali računalnik, s katero je omogočen nadzor nad postopkom sirjenja ter nadzor ostalih parametrov in grafov.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,371 seconds.