Prostori Atrija na dražbi dobili novega lastnika


Na dražbi se je začelo prodajati premoženje propadlega celjskega podjetja Atrij, ki je nekoč v Celju in okolici upravljalo okoli osem tisoč stanovanj in veliko število poslovnih prostorov ter občinskih najemnih stanovanj, nato pa po vrsti nepravilnosti in oškodovanjih etažnih lastnikov pristalo v stečaju.

Minuli teden so na dveh dražbah prodali poslovno-garažni objekt na Glaziji v Celju ter veliko nezazidano stavbno zemljišče v Ljubljani.

Več o celjskem Atriju – od preiskav do propada – najdete TUKAJ.

Minuli petek je stečajna upraviteljica propadlega celjskega podjetja Atrij Katja Lušina na dražbi uspela prodati poslovno-garažni objekt na Glaziji v Celju, poroča Radio Celje.

Opremljene poslovne prostore v izmeri preko tisoč kvadratnih metrov skupaj z devetimi parkirnimi mesti v garažni hiši je kupila mariborska družba Staninvest, ki je že po propadu Atrija prevzela upravljanje več stanovanjskih stavb v Celju, ki so bile prej pod okriljem tega celjskega podjetja.

Staninvest je za ponujeno plačal 970 tisoč evrov oz. 120 tisoč evrov več od izklicne cene na dražbi. Za prostore Atrija naj bi se sicer na dražbi potegovala še dva interesenta. Po poročanju Radia Celje je bilo eno izmed teh podjetje Trapez, ki je povezano z lastniki celjskega Voca in je nekaj Atrijevih pisarn imelo v najemu.

Stečajna upraviteljica pa naj bi v tem tednu uspešno prodala tudi 4.600 kvadratnih metrov veliko Atrijevo nezazidano stavbno zemljišče v Ljubljani. Med večimi kupci, ki so se potegovali za ljubljansko zemljišče je najvišjo ponudbo ponudil Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Za zemljišče je plačal 927 tisoč evrov, kar je 117 tisoč evrov več od izklicne cene.