Regijska Gazela 2019 postalo žalsko podjetje Dafra KT


gazela-2019

Družba Dnevnik je z današnjim dogodkom Slovenska gazela 2019 sklenila 19. izbor najboljših izmed najhitreje rastočih in bonitetno odličnih slovenskih podjetij.

Zlata gazela 2019 je postalo podjetje Virs iz Lendave, naziv srebrna gazela je pripadel cerkniškemu Alpodu, bronasta gazela pa je postalo podjetje MI Elektroniki iz Brezovice pri Ljubljani. Zmagovalcu je priznanje izročil predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

Žalsko podjetje Dafra KT je postalo savinjsko-zasavska Gazela 2019 in se je tako uvrstilo med regijske finaliste.

Gazela savinjsko-zasavske regije Dafra KT iz Žalca je tehnološko naravnano podjetje s koreninami v začetku 80. let. V teh štirih desetletjih se je podjetje večkrat uspešno preobrazilo in je v zadnjih petih letih več kot podvojilo število zaposlenih.

Z razvojem in avtomatizacijo proizvodnje dosegajo hitrost izdelave 1.000 izdelkov na minuto, 30-odstotno letno rast prihodkov in nadpovprečno dodano vrednost, ki se v zadnjih letih giblje med 50.000 in 70.000 evrov na zaposlenega, so zapisali podeljevalci nagrade.

Dafra KT zaposluje 39 ljudi. Lani so ustvarili 7,3 mio celotnih prihodkov, imeli so 636 tisoč evrov čistega dobička, kazalnik EBITDA je 1,1 mio evrov, povprečna mesečna bruto plača je 1.660 evrov na zaposlenega.

Nominirana podjetja iz savinjsko-zasavske regije so letos bila: Dafra Kontakt Tehnologija d. o. o. iz Žalca, Linea Directa d. o. o. iz Zagorja ob Savi in Ski & Sea d. o. o. iz Polzele.

Zlata Gazela 2019 Virs iz Lendave

Letošnja Zlata gazela je postalo podjetje Virs iz Lendave. Podjetje je z akumulacijo in vlaganji v znanje in tehnologijo ter sposobnostjo preobrazbe danes specializirano na ozko tržno nišo avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja ter rezanja.

Srebrna gazela je postalo podjetje Alpod iz Cerknice, ki je največji distributer talnih oblog v JV Evropi, razvili so tudi lastno blagovno znamko Floorexperts. Štiri podjetja imajo tudi v tujini.

Bronasta gazela pa je letos postalo podjetje MI Elektronika iz Brezovice pri Ljubljani. Podjetje se na trgu dokazuje z izdelki, ki so plod akumuliranega tehniškega znanja v proizvodnjo elektronskih komponent.

foto: Dnevnik-Gazela