Regijska gazela v Zreče, naziv Manager leta 2018 v Nazarje

27. 09. 2018 20:51

Danes je v Rimskih Termah potekala razglasitev regijske nagrade gazela savinjsko-zasavske regije.

Savinjsko-zasavska gazela 2018 je podjetje za proizvodnjo avtomobilskih transmisij in avtomobilskih delov GKN Driveline Slovenija, d. o. o., iz Zreč, nominirani pa sta bili še kovinska galanterija KGL, d. o. o., iz Litije in predstavnik Kozjanskega in Obsotelja, Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, d. o. o.

Lani je savinjsko-zasavska gazela postalo podjetje Tehnos iz Žalca, ki je na koncu zmagalo tudi v finalnem izboru.

Prav tako danes so podelili tudi nagrado za naziv Manager leta 2018. To je postal Boštjan Gorjup, direktor podjetja BSH Hišni aparati Nazarje.

Časopisna hiša Dnevnik že tradicionalno vsako leto podeljuje zlato, srebrno in bronasto gazelo za najuspešnejša podjetja. Regijski zmagovalci se uvrstijo v finalni izbor, kjer se podeli nagrada Slovenska gazela leta.

Zmagovalec zreški GKN Driveline Slovenija je bil v trojici nominirancev največja gazela, saj zaposluje 450 ljudi, lani pa je ustvaril 83,31 milijona evrov. Podjetje, ki ga vodi Peter Smole, sodeluje izključno z avtomobilsko industrijo in je specializirano za proizvodnjo homokinetičnih zglobov in polgredi – skoraj vso proizvodnjo proda na tujih trgih. Letos imajo 23-odstotno rast. V naslednji petletki načrtujejo dinamično poslovanje in transformacijo, ki jo prinaša moderna tehnologija.

Med nominiranci je bil letos tudi predstavnik Kozjanskega in Obsotelja, Veterinarska postaja Šmarje, ki je pod vodstvom direktorja Tomija Rumpfa lani ustvarila 1,35 milijona evrov, kar je 45-odstotna rast glede na leto 2016. Podobno dinamiko rasti pričakujejo tudi prihodnja leta. Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah s skupino 18 strokovnjakov zagotavlja oskrbo tako velikih kot malih živali. Med svoje ključne konkurenčne prednosti štejejo prilagodljivost in sposobnost zagotoviti strokovnjaka za prav vse storitve zdravljenja.

Tretji nominiranec je bilo podjetje KGL, d. o. o.. Litijski proizvajalec izdelkov iz črnih in barvnih kovin za prvo vgradnjo v avtomobilski, kovinski in elektroindustriji. Družinsko podjetje, ki ga vodi Bojan Železnik, prej zaposlen v Iskri Delta, zaposluje nekaj več kot 70 sodelavcev, lani pa je ustvarilo 8,8 milijona evrov prihodkov. Vodenje podjetja, ki je delno že robotizirano, ima tudi lastno merilnico, počasi prevzema druga generacija.

Danes podelili tudi nagrado Manager leta 2018

Danes je bilo podeljeno tudi priznanje Manager leta 2018. Po izboru upravnega odbora Združenja Manager je manager leta 2018 postal Boštjan Gorjup, direktorj družbe BSH Hišni aparati Nazarje.

Boštjan Gorjup je z družbo BSH povezan že 18 let, pred dvema letoma pa je prevzel mesto direktorja. Družba BSH Hišni aparati je danes največja evropska tovarna za proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov in tehnološko zahtevnih termičnih aparatov.

Lani je družba proizvedla dobrih 8 milijonov enot proizvodov, od katerih večino so izvozili v evropske države. Čista donosnost kapitala je bila lani za 2,5-krat višja od povprečja panoge, Gorjupu pa je uspelo za 80 odstotkov zvišati tudi skupne prihodke na zaposlenega in za 45 odstotkov dodano vrednost na zaposlenega. Lani je družba BSH ustvarila 347 mio evrov celotnih prihodkov, kar je 60 mio evrov več, kot leta 2016. Tudi dobiček podjetja se je v lanskem letu povečal za več kot 50 %.

Gorjup sicer v ospredje delovanja postavlja odličnost v ljudeh in procesih, ki se kaže v rasti in razvoju družbe, temelječe na strategiji investiranja v nove inovativne izdelke z visoko dodano vrednostjo. V BSH Hišni aparati vsako leto v povprečju razvijejo pet novih izdelkov, v razvoj produktov ter procesov in opreme pa investirajo več kot 20 milijonov evrov.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 3,670 seconds.