Zlata Gazela 2017 je žalsko podjetje Tehnos

25. 10. 2017 21:24

Dnevnik je danes razglasila dobitnike zlate, srebrne in bronaste gazele za leto 2017. Zlato gazelo 2017 je dobilo podjetje Tehnos d.o.o. iz Žalca.

Časopisna družba Dnevnik je danes z razglasitvijo zlate, srebrne in bronaste gazele zaokrožila sedemnajsti izbor najboljših najhitreje rastočih podjetij. Za zlato gazelo je bilo na prireditvi v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani prepoznano žalsko podjetje Tehnos.

Kipec zlate gazele je Anton Kisovar, direktor Tehnosa, prejel iz rok predsednik vlade dr. Mira Cerararja.

Podjetje Tehnos izdeluje mulčerje in druge kmetijske stroje pod lastno blagovno znamko ter izdelke za belo tehniko ter avtomobilsko in letalsko industrijo. Podjetje, ki ga vodi Anton Kisovar, je lani ustvarilo 13 milijona evrov prihodkov, kar je petino več kot leta 2015 in ustvarilo 1,6 mio čistega dobička.

Podjetje, ki deluje skoraj tri desetletja, v okviru skupine zaposluje več kot sto sodelavcev. Delež izvoza je več kot 90 %, tri četrtine neposredno in okoli 14 % posredno. Družba zaradi povečanja obsega proizvodnje gradi večje proizvodne prostore, soočajo pa se s težavami pri pridobivanju razpoložljive delovne sile.

Posnetek podelitve zlate, srebrne in bronaste gazele 2017:

 

Dnevnikova utemeljitev podelitve priznanja zlata gazela 2017:

»Družinsko podjetje Tehnos je svojo pot začelo v obrtni dejavnosti izdelave orodja. Razvoj družbe je močno zaznamoval nakup opreme in prostorov Hmezada Strojne v stečaju. Iz tega se je razvila uspešna zgodba proizvodnje kmetijske mehanizacije pod lastno blagovno znamko in povezanih programov.

Prav prodajo pod lastno blagovno znamko podjetje šteje za enega največjih uspehov. V to je bilo vloženih veliko sredstev, znanja lastnega razvojno-raziskovalnega oddelka in več patentov. Vlaganja so v Tehnosu znali unovčiti pri kupcih: v letih 2011–2016 so prodajo skoraj podvojili, s 7,2 na skoraj 13 milijonov evrov, in dosegli dodano vrednost 58.467 evrov na zaposlenega. Kar 92 odstotkov prodaje dosegajo na mednarodnih trgih, prisotni so v 35 evropskih državah. Donosnost kapitala je visoka, kar 25-odstotna.

Danes Tehnos deluje kot skupina in zaposluje 114 sodelavcev. V ekipo vzamejo ljudi, ki imajo svoj ‘jaz’ in znajo izražati lastno mnenje, saj je vodstvena struktura sploščena in se od sodelavcev pričakuje visoka samostojnost pri delu. Direktor verjame v strast pri delu: »Če sam ne goriš, drugih ne moreš vneti.«

V proizvodnji se ozirajo ne samo po robotizaciji, ki je že prisotna, temveč po popolni avtomatizaciji – po zgledu najboljših evropskih proizvajalcev. Vizija poslovanja, zgrajena na vrednotah, temelji na spoštljivem odnosu do okolja, partnerjev, sodelavcev in vseh, s katerimi živijo.

Podjetje Tehnos, ki posluje z odlično boniteto A1++, je svet Gazele izbral za zlato gazelo 2017.«

foto in video: Dnevnik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,556 seconds.