Rimske terme za 8,5 milijonov evrov v ruske roke

29. 11. 2013 11:03

Rimske_termeV manj kot pol ure trajajoči dražbi Rimskih term v stečaju je slovensko podjetje Terme Resort (v lasti podjetja Arsenij – Plus iz čeških Karlovih Varov, to pa je po čeških poslovnih registrih v lasti moskovskega podjetnika Valerija Arakelova in Moskovčanke Natalije Postrigan) kupilo terme za izklicno ceno 8,5 milijona evrov, poroča Delo.

Ob tem je stečajni upravitelj Boris Dolamič, kljub temu, da je bila dražba po njegovih besedah uspešna, nezadovoljen z dejstvom, da se je pojavil le en dražitelj ter da za Rimske terme ni iztržil več. Po zaključku nakupa in prenosu lastništva bodo javnosti predstavili načrte z Rimskimi termami. Njihov novi lastnik Valerij Arakelov naj koncepta zdravilišča ne bi spreminjal, osredotočil se bo na razvoj zdraviliškega in zdravstvenega turizma.

Nekoliko skeptična je Civilna iniciativa za razvoj Rimskih Toplic na čelu s predsednikom Dragom Zupanom, ki je za Delo izjavil, da skepsa izhaja iz preteklih slabih izkušenj.

Naslednji korak je podpis kupo-prodajen pogodbe, ki jih morajo Terme Resort v treh dneh podpisati in v 90 dneh plačati kupnino, nato bodo Rimske terme tudi dejansko prenesene v last kupca. V kolikor bodo s plačilom zamudili več kot 15 dni, pa bo lahko stečajni upravitelj odstopil od pogodbe in sodišče bo predlagalo razpis nove dražbe. Ob tem dodajajo, da se do konca posla stečajni postopek nadaljuje.

Več v Delu.

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 2,383 seconds.