Štorman na sodišču dosegel blokado KBM Leasinga


foto22_stormZnan šempetrski gostinec Zvone Štorman, ki je po novem letu zaradi že znanih finančnih težav ostal brez hotela v Celju, je po pisanju Dnevnika na sodišču dosegel, da je blokiralo račun družbe KBM Leasing. KBM Leasing naj bi omenjeni hotel za 1,35 milijona evrov prodala družbi Administrator.

S tem je Štormanu uspelo terjatve do KBM Leasinga zavarovati, saj dokazuje, da je omenjena hčerinska družba NKBM hotel prodala prepoceni, in to skupaj z opremo, ki je bila v njegovi lasti. Sodišče je odredilo, da mora NKBM z računa KBM Leasing načrpati nekaj več kot 3 milijone evrov. Ker KBM Leasing v začetku tedna ni imel dovolj denarja na računu, je do omenjenega zneska njegov račun blokiran. V KBM Leasingu kljub temu, da izjav ne dajejo, zatrjujejo, da pri reševanju zadeve vseskozi delujejo zakonito.

Zvone Štorman je sicer ves čas deloval kot samostojni podjetnik, z družino je odprl družbo z omejeno odgovornostjo, ki jo vodi hči Elizabeta, s čimer naj bi po prepričanju številnih želel zavarovati (vsaj) gostinski lokal ob domači hiši, kar pa bi v primeru stečaja lahko bilo sporno za upnike. Celjsko sodišče bo o tem, ali je Štorman zrel za stečaj, ki ga predlaga prav KBM Leasing, odločalo na naroku v sredo.

Več v Dnevniku.