Celjsko podjetje ustvarilo storitev, ki nudi unikaten vpogled v ranljivost podjetij z gledišča kibernetskih kriminalcev


Slovenska podjetja in javne ustanove bodo z novim doprinosom na področju kibernetske varnosti, napredno storitvijo na ključ, ki jo za Slovenijo ekskluzivno ponuja podjetje Brihteja, d. o. o., nekoliko bolj mirna.

Večina organizacij se zaveda, da morajo za zagotavljanje zanesljivega in varnega digitalnega poslovanja povečati vlaganje v zaščito pred kibernetskimi tveganji. Podjetje Brihteja, ki je eno vodilnih evropskih podjetij za upravljanje identitet v informacijskih okoljih finančnih ustanov, velikih podjetij ter v javni upravi, je dejavnost kibernetske varnosti nadgradila z napredno storitvijo na ključ, ki prek celostnega pregleda in preventivne analitike nudi unikaten vpogled v ranljivost podjetij z gledišča kibernetskih kriminalcev.

Na osnovi obveščevalnih platform o zunanjih grožnjah DeCYFIR in DeTCT ponujajo upravljane storitve, ki jih bodo izvajali in razvijali z lastnimi strokovnjaki.

“Podjetja se trenutno ukvarjajo predvsem z notranjo kibernetsko varnostjo, pri čemer z različnimi varnostnimi informacijskimi rešitvami iščejo in odpravljajo grožnje znotraj poslovnega omrežja. Ob vse večji digitalizaciji se začenjajo zavedati svoje izpostavljenosti v zunanjem kibernetskem prostoru, kar pa zahteva popolnoma novo raven odkrivanja, spremljanja in zaščite,” je povedal Samo Ratej, direktor podjetja Brihteja.

V Brihteji bodo organizacijam na osnovi pionirskega partnerstva s podjetjem Cyfirma ponudili upravljane storitve odkrivanja, obveščanja in odzivanja na zunanje kibernetske grožnje.

“Z upravljanimi storitvami preventivne zaznave in varovanja zunanjega kibernetskega prostora smo podjetjem, ne glede na velikost, omogočili, da se lahko v celoti in brez skrbi ukvarjajo z rastjo in razvojem poslovanja” je še dodal Ratej.

Zunanja kibernetska obramba, ki jo ponuja Brihteja, vključuje raziskovanje vektorjev hekerskih napadov, obveščanje o ranljivostih, ki jih lahko izkoristijo zunanji napadalci, preiskovanje kompromitiranosti podjetij glede na digitalni profil, odkrivanje in zaščito pred digitalnimi tveganji, situacijsko prepoznavanje ter obveščanje o dogodkih in trendih v kibernetskem prostoru. Poleg tega podjetjem omogoča neprestano odkrivanje ranljivih sistemov in skritih površin za napade, kakor tudi zlorabljenih podatkov in potvorjenih identitet zaposlenih.

Z nenehnim spremljanjem lastnega nastopa v zunanjem kibernetskem prostoru podjetje lažje obvladuje posodabljanje in zaščito aplikacij in storitev, s katerimi podpira svojo dejavnost ter pravočasno odpravlja ranljivosti, ki jih ustvarjajo vedno nove in vse bolj dovršene kibernetske grožnje.

Brihteja se bo s Cyfirmo premierno predstavila na 20. tradicionalni konferenc INFOSEK, ki bo potekala med 7. 9. in 9. 9. 2022 v Novi Gorici.