Tovarni nogavic Polzela milijon evrov državne pomoči!


Tovarna nogavic Polzela2Medresorska komisija za državne pomoči je prižgala zeleno luč za začetek postopkov za odobritev milijon evrov državne pomoči Tovarni nogavic Polzela. Ta medtem pripravlja predlog za začetek prisilne poravnave, ki naj bi jo sprožili tudi v primeru odobrene pomoči, poroča Dnevnik.

Neuradno naj bi Polzelani državo prosili za pol milijona evrov likvidnostnega posojila in pol milijona evrov poroštva za najem posojila.

Kot smo na našem portalu Celje.info že poročali, je podjetje že pred časom zaprosilo za državno pomoč, vendar je takrat naletelo na gluha ušesa finančnega ministrstva.

Polzelani upajo, da bi banke upnice v osnovni kapital družbe pretvorile približno polovico svojih terjatev, to je približno 5,5 milijona evrov.

Banke so kot pogoj za reprogramiranje posojil Polzeli postavile pridobitev državnega poroštva. Če bodo pretvorile terjatve v osnovni kapital, bi postale večinske lastnice Polzele, v naslednji fazi pa družbo prodale, pišejo v Dnevniku.

V Tovarni nogavic sicer še dela približno 300 ljudi. Podjetje jim že dolgo ne plačuje prispevkov, zamuja tudi s plačilom davkov, kar skupaj znaša približno 900 tisoč evrov. Kljub blokiranim računom je uprava pretekli mesec delavcem izplačala plače.

Več lahko preberete v članku Dnevnika:

Polzeli zelena luč za državno pomoč