Tuš tone vse globlje


Mirko Tuš
Mirko Tuš

Več let najbogatejši Slovenec Mirko Tuš naj bi samo v primerjavi z lanskim letom izgubil 25 % premoženja, Finance pa še dodatno razkrivajo lanske rezultate poslovanja Engrotuša. Denarni tok trgovca naj bi znašal vsega 2,52 milijona evrov, dobičkovna (EBITDA) marža pa tako znaša le 0,5 odstotka.

Prihodki trgovske družbe Engrotuš so lani obsegali le še 487,35 milijona evrov, prvič po letu 2005 so prodali manj kot za pol milijarde evrov.

»Zdaj imamo res vsega dovolj! Tuš bo sicer dobil reprogram do leta 2018, a stvari bomo vzeli v svoje roke!« so po poročanju Financ nepotrpežljive banke, ki jim Tuš ni plačal niti centa, čeprav jim neuradno še vedno dolguje 400 milijonov evrov.

Slovenski finančni dnevnik je objavil, kako globoko je potonil imperij nekdaj najbogatejšega Slovenca, koliko sploh še zasluži, kdo ga ščiti na AJPES in koliko dolguje dobaviteljem, kar lahko na njihovi spletni strani preverite tudi v grafični obliki.

V reševanje trgovskega imperija Tuš se je vključila tudi vlada. Državni sekretar v kabinetu premiera Mira Cerarja Tadej Slapnik je za Finance povedal, da načrtujejo potrošniško zadrugo, po vzoru Italije in Španije.

Več na Finance.si.