Ugodno polletno poročilo Term Dobrna

20. 08. 2015 10:49
Zdraviliski_dom_-_Dobrna
Zdraviliški dom

V Termah Dobrna so v prvih šestih mesecih tega leta ustvarili 3,5 milijona evrov prihodkov. Številka je glede na enako lansko obdobje višja za dobrih 300 tisočakov. V enakem lanskem obdobju so imeli za četrt milijona izgube, sedaj pa so izplavali iz rdečih številk.

148-članski kolektiv je tudi povečalo tržni delež nočitev v okviru naravnih zdravilišč s 4,6 na 5,2 %. V prvem polletju so tako imeli skoraj 47 tisoč nočitev, kar je dobrih šest tisoč več od lanskega enakega obdobja. Povprečno zasedenost so dvignili s 56 % na 65 %. Kar 77 % gostov je domačih, trend pa se povečuje.

V tem času so izvedli investicije v prenovo namestitvenih kapacitet, širitev gostinskih kapacitet in posodobitve opreme v medicinskem centru. Lansirali so novo spletno mesto v različnih jezikih. Z delovanjem je začel diagnostično rehabilitacijski center z vzpostavitvijo mreže sodelujočih strokovnjakov in izoblikovano novo ponudbo samoplačniških programov.  Ponosni so na uspešno izvedeno presojo za DNV certifikat (potrditev kvalitete izvajanja storitev in varnosti pacientov v medicini). Uspeli so tudi reprogramirati bančne kredite. Dolgoročne in kratkoročne obveznosti trenutno znašajo 7,5 mio EUR.

Največji lastniki so: Alea d.o.o. z 32,85 % delnic, Zvon Ena holding d.d. – v stečaju 21,44 %, G skupina d.d. – v stečaju 17,41 % in Sanatus d.o.o. 17,15 %.

polovicka_celje_klik

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
196 queries in 0,758 seconds.