V CMC včeraj zamenjali celotno upravo


Na skupščini delniške družbe CMC so lastniki po poročanju Dela včeraj odstavili upravni odbor z dolgoletnim predsednikom Marjanom Vengustom, podpredsednico Leno Korber in članico Vido Oberžan ter izvolili nov upravni odbor, ki ga sestavljajo Zdravko Zver, Peter Šepetavc in Vojko Stermecki.

Tako v starem, odstavljenem upravnem odboru, kot v novoizvoljenem, gre za ljudi, ki so lastniško povezani in zaposleni v družbah iz kroga CMC, zato se v tem primeru govori predvsem o nekakšni menedžersko-lastniški vodstveni rošadi. Kot smo v preteklosti že poročali, so se namigovanja o odslovitvi Marjana Vengusta pojavila že poleti, vendar je avgustovska seja minila brez pretresov. Razrešnica odstavljenega upravnega odbora se nanaša na poslovno leto 2010, Vengust zagotavlja, da nesoglasij med vodilnimi ni bilo. V CMC so takrat ocenili, da bodo krizo prebrodili, če bodo še racionalneje poslovali. Zato si tudi niso razdelili 6 milijonov evrov lanskega dobička.

Največja delničarja CMC sta družbi Cegrad in Derma, ki sta v večinski lasti okoli 50 zaposlenih v CMC in obvladujeta 48-odstotni lastniški delež. Cegrad je namreč le dva tedna po avgustovski skupščini naročil sklicati novo skupščino za zamenjavo vodstva CMC, kar se je včeraj tudi zgodilo.

Po skupščini v CMC niso želeli dajati izjav, zato lahko le ugibamo, kaj je zamenjavi vodstva botrovalo.

Več preberite na Delo.si.