Za Pivovarno Laško kaže veliko zanimanje turški Efes Pilsen

25. 07. 2013 16:59

Veliko zanimanje pivovarskih velikanov za vstop na slovenski trg je znova aktualno, saj čez dober mesec (septembra) poteče reprogram okoli 370 milijonov evrov težkega dolga skupini Pivovarna Laško, poroča Siol.net. Zato lastniki in upniki Skupine Pivovarna Laško krepko stiskajo obroč okrog slovenske “pijačarske” skupine.

Septembra naj bi bilo torej jasno, kakšna bo prihodnost slovenske industrije pijač. Obstajata namreč dva scenarija, vse pogosteje pa se govori o prodaji posameznih podjetjih znotraj skupine oziroma celotne skupine. Ob tem je potrebno izpostaviti trenja med bankami (NLB in Hypo Alpr Adria Banka) in Pivovarno Laško, saj se banke nagibajo k prodaji “pijačarskega” dela, v Laškem pa bi prodali vse nestrateško znotraj skupine (Večer, Delo in Slovenske novice ter nasedla naložba v Jadranski pivovari v Splitu).

Zanimanje za največji slovenski “pijačarski” trg je po besedah poznavalcev zelo veliko. Poleg nizozemskega pivovarskega velikana Heineken, ki je zanimanje za nakup Pivovarne Laško kazal že v preteklosti, naj bi bil še bolj zagret turški Efes Pilsen. Več na Siol.net.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,764 seconds.