Kajuhovci zlati, srebrni in bronasti v angleščini


Dijaki I. gimnazije v Celju so dosegli izjemen uspeh na državnem tekmovanju iz angleščine, saj so osvojili kar 6 odličij.  V močni konkurenci (na državno tekmovanje se je po šolskem in regijskem uvrstilo 69 tekmovalcev) so dijaki I. gimnazije v Celju dosegli izjemen uspeh: zlato priznanje in 4. mesto je dosegla Nika Jeromel, Jan Hartman in Tim Zaveršek sta osvojila srebrno priznanje, trije dijaki: Grega Batič, Jan Kopinič in Tanja Belej pa so osvojili bron.

Na državnem tekmovanju, ki je bilo 20. marca v Ljubljani, so sicer podelili 13 zlatih in 28 srebrnih priznanj. Kot zanimivost dodajmo še, da je imela državna prvakinja le dve točki več od Nike Jeromel, kar kaže na izjemno močno konkurenco. Med zlatimi je Nika tudi edina dijakinja s celjske regije, srebrni pa so na Celjskem skupno trije.

Grega Batič se je poleg angleščine letos potegoval za najvišja priznanja tudi na državniih tekmovanjih iz španščine in latinščine. Uradnih rezultatov za ti dve tekmovanji še ni.  

Da so kajuhovci najboljši v celjski regiji so dokazali že na regijskem tekmovanju, kjer so se v konkurenci 77 dijakov  na prva tri mesta zavihteli: Nika Jeromel, Grega Batič in Jan Kopinič. Velik uspeh je že sama uvrstitev na državno tekmovanje, kamor se je uvrstilo 6 kajuhovcev.

N.P.

Foto: osebni arhiv

Na fotografiji z leve proti desni: Grega Batič, Nika Jeromel, Tanja Belej, Jan Kopinič, Jan Hartman in Tim Zaveršek.