Ljudsko univerzo Celje ob 100-letnici počastil sam predsednik republike Borut Pahor (foto, video)

01. 10. 2021 20:11

Ljudska univerza Celje praznuje 100 let. Minuli četrtek so jubilej obeležili s slovesnostjo, ki sta se je med drugim udeležila tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.

Za glasbeni premor je poskrbel pevec Vlado Kreslin, občinstvo pa je s svojo predstavo pošteno nasmejal Tilen Artač.

Prireditev je odprla direktorica Ljudske univerze Celje, Ines Stilin, ki je poslušalce na kratko popeljala čez zgodovino univerze ter poudarila, da ta ni priznana le v Sloveniji, temveč tudi na mednarodni ravni. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob prireditvi povedal, da 100-letnica delovanja Ljudske univerze ni pomemben dogodek le za Celje, temveč za vso slovensko skupnost. Ob tem pa je direktorici LU Celje podal zahvalo predsednika republike. To je podal, ker je univerza izpolnjevala poslanstvo kakovostnega izobraževanja za odraste in spodbujanja osebnostne rasti. Na dogodku je bilo prikazano tudi, kako je tujcem olajšano učenje slovenščine, ki ga brezplačno ponujajo na univerzi. Zraven prireditve je se na Krekovem trgu odprla tudi slikovna razstava, ki prikazuje razvoj Ljudske univerze Celje skoz čas.

Ljudska univerza Celje, ki je bila ustanovljena leta 1921, je najstarejša izobraževalna institucija za odrastle v Sloveniji. Kot je bilo omenjeno, se zavzemajo za izobraževanje odraslih. Če ti zaradi kakršnega koli razloga niso končali osnovne šole, jim LU Celje omogoča opravljanje le te. V programu ponujajo tudi opravljanje srednje šole, izobražujejo pa tudi za nacionalne poklicne kvalifikacije, kot je hišnik, asfalter, knjigovodja ter drugi.

Vabljeni k ogledu fotografij ter videa iz prireditve.

D.K.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
196 queries in 3,493 seconds.