Mreženje na Norveškem in delavnice na celjskih osnovnih šolah


V teh dneh so se s študijskega obiska na Norveškem vrnile tri sodelavke Ljudske univerze Celje, ki so skupaj s tremi slovenskimi partnerji obiskale norveškega partnerja v okviru projekta PreseNEETi se, ki je namenjen mladim osebam.

V Stavangerju na zahodni norveški obali so obiskali številne organizacije, ki delajo z mladimi, in se od njih učili novih metod dela, spoznavali pomembnost zaupanja, osebnega pristopa in se navzemali predanosti in pozitivnih pričakovanj, ki jih norveškim svetovalcem na zmanjka niti ob največjih izzivih.

Slovenski del projektnega partnerstva sestavljaj poleg LU Celje še Univerza v Mariboru, MSS – Mladinski svet Slovenije, Zavod RS za zaposlovanje. Projekt PreseNEETi je sofinanciran s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021 ter pripadajočo slovensko udeležbo.

V tem mesecu so na LU Celje začeli s projektom Mladinske delavnice, ki ga izvajajo z osmošolci in devetošolci. Letos sodelujejo s 13 osnovnimi šolami iz Celja in okolice. Ponujajo redne delavnice, ki potekajo enkrat mesečno in občasne, ki jih največkrat izvajajo na dnevih dejavnosti.
*foto: LUC