Na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju so uspešno izpeljali mednarodno podjetniško poletno šolo


Na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) v Celju so uspešno izpeljali mednarodno podjetniško poletno šolo, ki se je zaključila pretekli konec tedna. Osnovno vodilo Erasmus+ poletne šole Green Innovative Moving Entrepreneurship je bilo spodbujanje kreativnosti in inovativnosti na področju trajnostne mobilnosti, še posebej okolju prijaznih kolesarskih rešitev.

Program poletne šole se je osredotočal na inovativno področje zelenega povezovanja in mobilnosti, kar je ključnega pomena v sodobnem času trajnostnega razvoja. Praktični del izkušnje pa je predstavljala študija primerov s sodelovanjem lokalnega podjetja NewBike iz Celja, ki podpira zeleno mobilnost.

Poleg šestih študentov MFDPŠ, so na poletni šoli sodelovali še študenti iz Avstrije, Poljske, Portugalske in Romunije, ki so ustvarili inovativne poslovne ideje, s podporo zeleni mobilnosti, kar je osnova za potencialna zagonska podjetja in franšizne priložnosti.

Za izvedbo programa je skrbelo tudi več profesorjev in tutorjev, prav tako s Poljske, Portugalske in Romunije. Gre za priznane strokovnjake s področja inovativnega zelenega podjetništva s partnerskih institucij School of Management and Technology of Felgueras (Portugalska), The Politehnica University of Timisoara (Romunija) in Maria Curie-Sklodowska University (Poljska).

Mednarodna poletna šola je partnerski podvig evropskih univerz in fakultet, kjer poleg MFDPŠ, sodelujejo še partnerji iz Slovenije, Portugalske, Poljske in Romunije, sodelovalo pa je tudi lokalno podjetje, in sicer:

  • Podjetje New Bike, Celje, Slovenija
  • School of Management and Technology of Felgueiras, Portugalska
  • The Politehnica University of Timisoara, Romunija
  • Maria Curie-Skłodowska University, Poljska
  • University of Applied Sciences Burgenland, Avstrija.