Na Šolskem centru Celje tisočim osnovnošolcem predstavili različne poklice


Ta torek je Šolski center Celje obiskalo okoli 1000 osnovnošolcev. Tamkajšnje šole so za njih pripravile zanimive delavnice z različnih področij, ki jih na ŠCC poučujejo.

Osmošolci iz dvajsetih osnovnih šol so si s svojimi spremljevalci lahko ogledali tudi predstavitve poklicev ter raznih šol tamkajšnjega šolskega centra. Učenci so se najprej udeležili skupnega programa v telovadnici, nato pa so se v spremstvu vodičev odpravili po prostorih šole. Po tem so se nekateri udeležili še delavnic, kjer so s pomočjo mentorja in dijakov v specializiranih učilnicah in laboratorijih ustvarjali izdelke ter izvajali poskuse.

Vir foto: FB/ŠC Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije

Izvedenih je bilo deset delavnic, in sicer Pnevmatska krimlja za inženirje (mentor Žan Podbregar), Energetska mešanica za trajnostni razvoj (mentor Jože Prezelj), Robotika za bistre glave (mentor Matej Veber), Programiranje mikrokrmilnika (mentor Miloš Bevc), Izdelava izdelka na CNC stroju (mentor Martin Amon), Kovinski obesek (mentor Marko Žlender), Oblikovanje v strojništvu (mentor Anton Ovtar), Rezkanje kocke (mentor Jože Prušnik), Fotografija za medije (mentor David Korošec) in pa še Spoznajmo skrivnosti radia (mentor Dušan Vešligaj).

Bodoči dijaki so tako lahko preizkusili mnogo različnih veščin ter pridobili vpoglede v poklice, za katere izobražujejo na Šolskem centru Celje. Ta izkušnja bo brez dvoma marsikomu pomagala pri odločitvi za nadaljevanje svojega šolanja.

Vir foto: FB/ŠC Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije