S čela celjske fakultete se poslavlja dolgoletni dekan, znan tudi že njegov naslednik


Po 18 letih vodenja Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) mesto dekana v teh dneh zapušča doc. dr. Srečko Natek.

“Njegova strokovnost in nenehna skrb za delovanje v dobro fakultete sta prispevali k številnim uspehom, na katere smo vsi ponosni,” so ob tem zapisali na Facebook strani fakultete.

Funkcijo dekana MFDPŠ je prevzel dolgoletni profesor in dosedanji prodekan fakultete prof. dr. Kristijan Breznik.

S funkcije dekana MFDPŠ se je po 18. letih predanega vodenja poslovil doc. dr. Srečko Natek. Pod njegovim vodstvom je fakulteta dosegla številne uspehe, s stabilnim vpisom okoli 500 študentov letno je postala prepoznavna tako v Sloveniji kot tujini. Fakulteta se ponaša tudi z močno razvojno-raziskovalno dejavnostjo, mednarodno znanstveno konferenco, mednarodno poletno šolo, mednarodno založbo in močno mrežo mednarodnih partnerjev.

“Njegova dostopnost, prijaznost in empatija sta vedno ustvarjali pozitivno učno okolje, kjer so se študentje in sodelavci počutili motivirane in podprte. Veseli smo, da smo imeli priložnost sodelovati z njim,” so ob slovesu Natka zapisali na FB profilu fakultete, in dodali fotografijo:

Vir foto: FB profil MFDPŠ

Predanost k nadaljnjemu razvoju zastavljenih ciljev MFDPŠ je ob prevzemu funkcije izrazil tudi novi dekan MFDPŠ, prof. dr. Kristijan Breznik, ter poudaril, da bo v ospredju kakovostno izobraževanje, spodbujanje internacionalizacije in tesnejše sodelovanje z gospodarstvom. Prav tako želi povečati intenzivnost raziskovalne dejavnosti ter izboljšati prenos znanja v družbeno okolje.

Prof. dr. Kristijan Breznik je avtor številnih raziskav s področja analize družbenih omrežij, teorije števil in statističnih metod v različnih znanstvenih disciplinah. Njegovi raziskovalni interesi vključujejo analizo podatkov, teorijo grafov, razvoj podatkovnih baz, podjetniška omrežja ter športno statistiko.

MFDPŠ je danes prepoznavna po visoki kakovosti izobraževanja in praktičnih pristopih v študijskemu procesu, kjer se trudijo študente opremiti z uporabnimi znanji preko gostov iz prakse, študijami primerov, praktičnimi delavnicami in sodelovanju v realnih projektih z lokalnimi podjetij.

Fakulteta nudi študijske programe na vseh treh stopnjah, vključno z univerzitetnim in visokošolskim strokovnim študijem ter magistrskimi in doktorskim programom v angleškem jeziku, kjer privabljajo predvsem tuje študente iz celega sveta.

Celjska MFDPŠ vse bolj uveljavljena v mednarodnem akademskem svetu