Znanstveno-zabavni Tehnopark Celje navdušil prve obiskovalce (foto, video)

09. 09. 2020 20:05

Znanstveno-zabavni Tehnopark Celje, dolgo pričakovan projekt, odpira svoja vrata. 53 postaj na 4000 m2 na platformah je navdušilo prve obiskovalce.

Tehnopark Celje odpira vrata. Foto: DejC

Od jutri, 10. septembra 2020, od 10. ure bodo vrata v znanstveno-zabavni Tehnopark Celje na stežaj odprta za vse vedoželjne, majhne in velike. Stavba se nahaja v središču Celja na Gubčevi 1. Trak sta slovesno prerezala župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in direktorica Tehnoparka mag. Andreja Erjavec. Društvo Slovenski tolkalni projekt (STOP) je ponudilo udarno glasbeno kuliso ob uradnem odprtju, ki se je dogodilo 9. septembra.

V videu in fotogaleriji spodaj si oglejte, kaj vse se da videti in početi. Župan se je celo pustil ujeti v milni mehurček. Za ostalo pa priporočamo obisk!

Znanstveno-zabavni Tehnopark Celje odprl svoja vrata

Park se nahaja v že od nekdaj ikonični mestni stavbi Celja, v nekdanji veleblagovnici T (Tehnomerkator), ki so jo odprli leta 1971. Takrat je bila prva sodobna veleblagovnica v Celju, saj je že imela tekoče stopnice in klimatsko napravo. Tokrat je prenovljena stavba odprla vrata kot prvi park za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji. Največji znanstveno-zabavni park v Sloveniji se ponaša s 53 postajami na 4000 m2 na treh platformah.

53 postaj vam bo predstavilo nova doživetja. Foto: DejC
Od ideje do realizacije je dolga pot. Ampak pomembno je, da smo jo vsi sprejeli za svojo. Gre za res velik in finančno zahteven projekt. Celoten projekt je stal 6.066.054 evrov. Od tega so sredstva evropskega sklada za regionalni razvoj 2.912.216 evrov, delež države znaša 728.054 evrov, ostalo je delež Mestne občine Celje (2.425.784 evrov).Bojan Šrot

Poleg uporabe 53 eksponatov je v Tehnoparku mogoče obiskati različne delavnice, organizirati »team building«, najeti prostore za co-working, delavnice in predavanja in rezervirate praznovanje rojstnega dne.

Celje najlepše in najgostoljubnejše večje mesto v Sloveniji!

Župan nas je pred otvoritvijo Tehnoparka razveselil z novico, da je Celje glede na rezultate spletnega glasovanja najlepše in najgostoljubnejše večje mesto v Sloveniji. V sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije, je s 3425 glasovi pred Velenjem (2412) in Koprom (1538). Sledi še ocenjevanje državne komisije. Zmagovalci v vseh kategorijah bodo znani sredi oktobra na Dnevih slovenskega turizma.

 

Zabava za vse starostne skupine:

Fotogalerija:

DejC

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
287 queries in 4,607 seconds.