19-letnik ukradel tovorno vozilo


Iz PU Celje so sporočili, da so bili policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem v četrtek, 5.1.2012, v jutranjih urah, obveščeni o tatvini tovornega vozila iz parkirišča na območju Raven na Koroškem. Po prejemu obvestila so policisti pričeli z zbiranjem obvestil ter ugotovili, da je dejansko prišlo do odvzema tovornega avtomobila iz parkirišča ter poskusa tatvine drugega parkiranega osebnega vozila.

Policisti – vodniki službenih psov iz Policijske uprave Celje, so istega dne ob 4.52 uri odtujeno vozilo izsledili ter pri tem ugotovili, da je vozilo vozil mlajši moški, star 19 let, doma iz območja Dravograda.  Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 19-letnik najprej skušal odtujiti osebni avtomobil, ki ga je hotel spraviti v pogon s pomočjo električnih vodnikov ob kontaktni ključavnici. Ker mu to ni uspelo, se je lotil tovornega avtomobila. Slednjega je uspel spraviti v pogon in se je z njim odpeljal ter vozil do izsleditve s strani policistov. Iz osebnega in iz tovornega vozila je odtujil prometna dovoljenja.

Na podlagi določil 157. člena  Zakona o kazenskem postopku je bila osumljencu odvzeta prostost, odtujeno motorno vozilo kot tudi obe prometni dovoljenji pa sta bili vrnjeni lastnikom. Zoper osumljenca bodo policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja odvzema vozila, poskusa odvzema vozila ter tatvine prometnih dovoljenj.

Fotografija je simbolična.