Kriminalisti podali kazensko ovadbo: 29-letnik z območja Ljubljane osumljen umora

24. 04. 2019 13:59

Pretekli teden smo na Celje.info že pisali o tem, da naj bi celjski kriminalisti pripravljali kazensko ovadbo zoper Sebastiena Abramova (Sebastjana Colariča) zaradi suma umora dekleta iz Žalca. Danes pa so s Policijske uprave Celje tudi uradno sporočili, da so zoper Abramova podali kazensko ovadbo.

Predstavljamo podrobnosti današnjega uradnega sporočila policije.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so od 15. marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice iz okolice Celja, katere smrt je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letnik doma z območja Ljubljane.

V teh dneh so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora kazensko ovadili. Sumijo namreč, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti.

Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.  Osumljeni je namreč po storitvi dejanja močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih so kriminalisti v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze in so s pomočjo že prej zbranih dokazil lahko zaključili preiskavo.

Med celotno preiskavo so kriminalisti izvedli tudi več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim so pridobili večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Sodelovali so s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili so tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov.

V sami preiskavi so opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja.

O vseh ugotovitvah so sproti obveščali okrožno državno tožilstvo, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek, vendar po oceni tožilstva, do pred kratkim ni bilo dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe za naklepno kaznivo dejanje.

V zadnjem obdobju zbrana dokazila potrjujejo, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti, zaradi česar so ga kazensko ovadili.

Preberite še:

Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 24. 4. 2019 (zasegi vozil, kraja agregata)

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,796 seconds.