Abramov brez zagovora ob začetku sojenja za domnevni umor Sare Veber

15. 04. 2022 15:46

Danes se je na celjskem sodišču začelo sojenje zoper Sebastiena Abramova, ki je osumljen umora Sare Veber iz Pernovega pri Žalcu. Abramov (v času domnevnega umora se je imenoval Sebastjan Colarič) je na prvem zaslišanju zavrnil zagovor, saj da ni pripravljen odgovarjati na vprašanja in se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Sebastien Abramov je bil lani aprila pravnomočno obtožen umora takratnega dekleta Sare Veber, o čemer smo pisali tukaj. Sam sicer vseskozi trdi, da je šlo za nesrečo.

Sodnica je tako na današnjem sojenju tako le prebrala Abramov zagovor, ki ga je podal med preiskavo. Abramov že vseskozi trdi, da se je puška sprožila po nesreči medtem, ko je orožje čistil. Trdi, da naj bi Vebrovo nato skušal oživljati, življenje pa naj bi nato želel vzeti še sebi.

Tožilci so drugačnega mnenja, saj menijo, da je Abramov na zahrbten način izvedel umor. Žrtev naj bi zadel v prsni koš, zaradi česar je Vebrova izkrvavela in umrla na kraju. Tožilci so še danes razkrili, da naj bi Abramov, še preden je poklical reševalce, iz puške odstranil naboje in orožje pospravil.

Kot je znano, so kriminalisti dogodek najprej res obravnavali kot tragično nesrečo, a so nove informacije, ki so jih dobili po razkritju afere “odrezana roka”, spremenile tok preiskave. Kriminalisti so tako po preiskavi primera maja 2019 Abramova kazensko ovadili zaradi umora iz koristoljubja na grozljiv in zahrbten način. Med preiskavo, ki je na celjskem sodišču trajala poldrugo leto, se je sicer nekoliko zapletlo okoli zvočnih posnetkov pogovorov med Vebrovo in Abramovim, ki so bremenili obtoženega. Njegov zagovornik Mitja Pavčič je namreč zahteval izločitev teh dokazov in tudi uspel. Višji sodniki so tako iz sodnega spisa izločili zvočne posnetke pogovorov med Vebrovo in Abramovom. Kot še pišejo v Večeru, naj bi posnetki dokazovali, da se je Abramov ukvarjal z nezakonitimi posli. V posnetkih pogovorov, ki jih je Vebrova zaradi lastne varnosti hranila na računalniku in so jih med preiskavo odkrili kriminalisti, naj bi Vebrova od Abramova zahtevala, da se z nezakonitimi posli neha ukvarjati, sicer ga bo zapustila in prijavila policiji. Abramov naj bi Vebrovi zaradi tega grozil, da se ji bo zgodilo nekaj hudega.

Sojenje se bo nadaljevalo 13. maja z zaslišanjem prič, na obravnavi 27. maja pa bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko. Abramov ostaja v priporu.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 7,049 seconds.