Aretirali 28-letnika, ki je namerno trčil v policijski avto

21. 06. 2019 12:24

S Policijske uprave Celje so sporočili, da je 28-letni moški, doma z območja Policijske uprave Koper, osumljen, da je sredi marca letos, z za zdaj še neznanima sostorilcema, v nočnem času vlomil v prostore trgovskega podjetja v Celju.

Osumljeni so najprej odstranili zaščitno ograjo, onesposobili kamere in uničili vrata. Ukradli so za okoli 34.000€ različnih cigaret. Podjetju so s poškodovanjem kamer, ograje in vrat povzročili še za okoli 6.000 € materialne škode.

S kombiniranim vozilom, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bil ukradeno na območju Italije, na njem so bile nameščene druge registrske tablice, sta se osumljeni in eden od sostorilcev odpeljala v smeri proti Medlogu, kjer ju je opazila policijska patrulja. Ko je 28-letnik, ki je bil za volanom, opazil policiste je pospešil hitrost in zapeljal na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Ko je opazil, da mu sledita patrulji je na avtocesti polkrožno obrnil in se v nasprotni smeri odpeljal nazaj v smeri proti Celju. S tem je  ogrožal sebe vse ostale udeležence v cestnem prometu. Med vožnjo je izmenično pospeševal in močno zaviral. V nekem trenutku je z vozilom ustavil na odstavnem pasu, pri čemer je sopotnik pobegnil, 28-letnik pa je silovito vzvratno trčil v policijsko vozilo, ki je ustavilo za njim ter s tem policistoma onemogočil nadaljnjo vožnjo ter odpeljal naprej v nasprotni  smeri. Ko je 28-letnik opazil še drugo patruljo je skočil iz vozečega vozila in peš pobegnil. S takšnim ravnanjem je močno ogrožal ostale voznike, ki so pravilno vozili po avtocesti. Policista, v katera je trčil, sta bila lažje poškodovana.

V teh dneh so osumljenemu odvzeli prostost in ga kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Velika tatvina, Nevarna vožnja v cestnem prometu in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

28-letnik je bil v preteklosti že ovaden in pravnomočno obsojen storitve kaznivih dejanj Velike tatvine, Nasilništva, Poškodovanja tuje stvari in Povzročitve splošne nevarnosti.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,765 seconds.