Avto na streho, helikopterski prevoz alpinista, trk s traktorjem

112,

Včeraj so imele različne enote zaščite in reševanja v naši širši regiji precej posredovanj. V nadaljevanju pregled podatkov Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob 5.50 se je na cesti Štore–Svetina v Šentjanžu nad Štorami, občina Štore, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so obrnili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, ter odstranili vozilo iz cestišča.

Ob 9.30 so na Pohorski ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP Celje omogočili dostop do onemogle osebe.

Ob 12.28 si je v steni v Klemenčji peči v Logarski dolini, občina Solčava, alpinist pri plezanju izpahnil rame. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, helikopter SV z združeno ekipo GRS na Brniku pa je poškodovanega alpinista prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 14.02 je na avtocesti Celje–Maribor v gostinskem lokalu Tepanje, občina Slovenske Konjice, zaradi počene vodovodne cevi iztekala voda. Gasilci PGD Tepanje so zaprli glavni vodovodni ventil in preprečili izliv vode v prostore.

Ob 15.00 sta v naselju Rjavica, občina Rogaška Slatina, trčila osebno vozilo in traktor, pri tem je osebno vozilo zagorelo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo ter sanirali cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.33 so v naselju Marija Reka, občina Prebold, gasilci PGD Prebold ob spremstvu policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem so našli preminulo osebo.