Avto v hišo, puščanje plina, drevo ogrožalo objekt

112,

Včeraj je ob 14.41 na Reški cesti v Preboldu osebo vozilo trčilo v stanovanjsko hišo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Poklicne gasilske enote Celje zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri iznosu poškodovane osebe in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Ob 14.41 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Laško posredovali v naselju Udmat, občina Laško, kjer so očistili in sanirali cestišče, na katerem je bil razsuti tovor.

Ob 16.29 je lastnik stanovanja Pod Lipami v Celju zaznal vonj po plinu. Gasilci PGE Celje so zavarovali območje, izmerili prisotnost in ugotovili, da je prišlo do puščanja plina na štedilniku. Zaradi nevarnosti so gasilci zaprli glavno plinsko pipo v stanovanju, odredili prezračevanje in prepoved uporabe kuhinjskega štedilnika. Obveščene so pristojne službe.

Ob 17.04 so gasilci PGD Rogatec v naselju Ceste v Rogatcu razžagali in odstranili podrto drevo, ki je ogrožalo objekt.

Ob 18.03 so gasilci PGD Velenje in PGE Velenje na Kidričevi cesti v Velenju nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri oskrbi in prenosu obolele osebe.