Cekuta že v domači oskrbi. V zapor odhaja 1. junija

24. 03. 2018 10:46

jure-cekuta-fbJure Cekuta se je iz Splošne bolnišnice Celje že vrnil v domačo oskrbo, kjer se posveča tudi že slikanju.

Nov datum začetka prestajanja zaporne kazni je 1. junij.

Potem, ko je bil celjski slikar Jure Cekuta nedavno v zelo slabem zdravstvenem stanju iz Bosne in Hercegovine, kamor se je zatekel v izogib prestajanja zaporne kazni v zadevi Patria II, prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, je Cekuta sedaj, po poročanju 24ur, že v domači oskrbi.

Vsled temu bi moral Cekuta v zaporu na Dobu že prestajati pravnomočno dosojeno kazen, vendar zaenkrat ostaja v domači oskrbi. Sodišče mu je namreč odobrilo začasen odlog prestajanja štiri leta in štiri mesece dolge zaporne kazni zaradi slabega zdravstvenega stanja. Obenem mu je določilo nov datum, ko se bo moral Cekuta zglasiti na Dobu, to je 1. junij.

Njegova odvetniška ekipa ob tem zatrjuje, da se Cekuta počuti dobro in se je celo že vrnil k svoji osnovni dejavnosti, slikanju. Obenem poudarjajo, da Cekuta nebi smel pristati v zaporu, saj da bi ob takšnem epilogu bil Cekuta edini, ki bi moral izmed vseh obdolženih v tem primeru v zapor.

V upanju na pomilostitev se je slikarjeva ekipa sedaj obrnila tudi na predsednika države Boruta Pahorja. Iz predsednikovega kabineta so sporočili, da omenjenega primera ne obravnavajo, saj da mora iti vsaka tovrstna pobuda skozi številne postopke predno pristane na mizo predsednika.

boksarsko-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,131 seconds.