Celjanka in Celjan osumljena nasilnega ropa v stanovanju


S Policijske uprave Celje so sporočili, da so prijeli osumljenca za nasilni rop v stanovanju, ki se je zgodil pred dnevi.

34-letno Celjanko in 40-letnega Celjana so policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema prostosti.

Prejšnji četrtek je 65-letni Celjan obvestil policijo, da sta ga v dopoldanskih urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 34-letna Celjanka pozvonila pri 65-letnemu znancu živečem v stanovanjskem bloku v Celju. Ko ji je ta odprl vrata je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki je od 65-letnika zahteval denar. Ko mu je dejal, da denarja nima ga je vrgel na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob in povzročil še več drugih poškodb.

Medtem, ko je 40-letnik pretepal občana, je 34-letnica preiskala stanovanje. Iz denarnice je oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine iz omare pa še dva srebrnika.

Storilca sta mu vzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. 65-letnik je na  srečo našel rezervni ključ in zapustil stanovanje ter pomoč poiskal v celjski bolnišnici ter zadevo prijavil policiji.

Osumljena so policisti že izsledili in jima odvzeli prostost. Danes ju bodo s kazensko
ovadbo tudi privedli k preiskovalnemu sodniku.

34-letnice do sedaj policisti še niso obravnavali, 40-letnika pa so policisti v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Preberite še današnje policijsko poročilo (klik)