Celjski gostinec napadel inšpektorja, ki je ugotovil kršitve

25. 03. 2021 15:50

Lastnik gostinskega lokala na območju Celja se ni strinjal z ukrepom zdravstvenega inšpektorja, zaradi česar ga je obiskal v pisarni in ga fizično napadel. Gostincu je bil odrejen pripor. Incident se je zgodil v sredo.

Tudi sicer je policija v preteklem tednu največ ukrepov izrekla na območju PU Celje.

Na današnji vladni novinarski konferenci o poteku epidemije je inšpektorica Deana Potza predstavila rezultate dela inšpektorjev v preteklem tednu. Kot je povedala so v času od 15. do vključno 21. marca opravili 3397 nadzorov ter izrekli 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril in 123 upravnih ukrepov. Od tega je zdravstveni inšpektorat opravil 1034 nadzorov in izrekel 15 prekrškovnih sankcij, 88 opozoril in eno odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti.

Nadzore spoštovanja ukrepov za zajezitev epidemije so opravljali na prevzemnih mestih gostinskih lokalov, odprtih terasah in vrtovih gostinskih lokalov, na zunanjih javnih površinah, nadzore pa so opravili tudi pri izvajanju testiranja zaposlenih, kjer je to zapovedano.

Potza je na novinarski konferenci omenila tudi incident fizičnega napada enega izmed gostincev na inšpektorja. Incident je kasneje nekoliko podrobneje opisal namestnik generalnega direktorja Policije Tomaž Pečjak. Povedal je, da je pri skupnem nadzoru gostinskih lokalov z zdravstvenim inšpektorjem, ta zaradi ugotovljenih kršitev zoper lastnika enega od lokalov uvedel prekrškovni postopek. Kasneje je lastnik lokala, ki se s postopkom očitno ni strinjal, prišel do pisarne zdravstvene inšpekcije ter fizično napadel zdravstvenega inšpektorja in ga lažje poškodoval. Po dejanju je storilec zbežal, policisti pa so osumljenca izsledili ter mu odvzeli prostost.

Podrobnosti v zvezi z napadalcem, kateremu so zasegli tudi hladno orožje, so na PU Celje predstavili naknadno. Več TUKAJ.

Policija je sicer pri nadzoru v zvezi z upoštevanjem zajezitvenih ukrepov v zadnjem tednu skupno opravila 14.621 nadzorov, kar je skoraj enako kot teden prej. Izrečenih je bilo 691 opozoril ter izdanih 221 plačilnih nalogov in hitrih postopkov, kar je 917 oz. za 2,7 odstotka manj ukrepov kot teden prej.

Največ ukrepov je bilo izvedenih na področju policijske uprave Celje, in sicer 250, sledijo Ljubljana (245), Maribor (205) in Novo mesto (111). Izrečenih glob pa je bilo največ na območju Policijske uprave Ljubljana, in sicer skupaj 61.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 2,055 seconds.