Celjski kriminalisti ovadili pet oseb, osumljenih storitve številnih kaznivih dejan


policijsko_porociloCeljski kriminalisti so v teh dneh zaključili skoraj leto dni trajajočo preiskavo sumov storitve kaznivih dejanj velike tatvine, prikrivanja in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter kazensko ovadili pet oseb. Dvema osumljenima, 50-letnemu Laščanu in 27-letnemu moškemu, s stalnim bivališčem v Trbovljah, je preiskovalni sodnik odredil pripor. Kriminalisti so pri preiskavi uporabljali tako klasične metode policijskega dela, kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

Poleg dveh že omenjenih osumljencev, so celjski kriminalisti kazensko ovadili še 35-letnega moškega, doma iz območja Ljubljane, 28-letnega moškega doma iz območja Mozirja in 35-letnega Celjana. 50-, 27- in 35-letnik so osumljeni, da so maja lani na območju Laškega ukradli kmetijski, traktor vreden okoli 44.000 €. Traktor so odpeljali na območje Grosupelj, vendar so ga policisti dan po tatvini našli.

Septembra 2014 je 50-letni osumljenec, s pomočjo mlajšega neznanega storilca, na območju Prožinske vasi, iz delovnega stroja ukradel tri žlice delovnega stroja, več delov stroja in torbo z orodjem. S tatvino sta lastnikom povzročila za okoli 8.000 € škode.

V istem mesecu so osumljeni 50-letnik ter osumljena 27 in 28-letnik, na območju Trbovelj ukradli kmetijski traktor vreden okoli 25.000 € in ga prodali 35-letnemu Celjanu, ki je del kupnine nadomestil s prepovedano drogo konoplja.

27-letni osumljenec, doma iz območja Trbovelj, je decembra lani navezal stike z moškim, ki so mu ukradli traktor in mu v zameno za 1.500 € ponudil lažni podatek, kje naj bi se ukradeni traktor nahajal. S tem dejanjem je že oškodovanega moškega še dodatno oškodoval.

Kriminalisti so peterico osumljenih ovadili zaradi sumov zgoraj omenjenih storitev kaznivih dejanj. 50- letnega Laščana so policisti in kriminalisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj poslovne goljufije, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, pranja denarja, goljufije, prikrivanja, velike tatvine, hudodelskega združevanja in drugih. Zaradi nekaterih od teh dejanj je bil tudi pravnomočno obsojen in kot rečeno trenutno prestaja zaporno kazen na način, da je v Zavodu za prestajanje zaporne kazni ob vikendih in dela prostih dneh, ostale dni pa je na prostosti.

27-letni moški, doma iz območja Trbovelj, je bil v preteklosti prav tako že obravnavan zaradi sumov storitve kaznivih dejanj velike tatvine, tatvine, krive ovadbe, poškodovanja tuje stvari, goljufije, krive izpovedbe, ponarejanja listin, izsiljevanja in drugih. Zaradi mnogih kaznivih dejanj je bil tudi pravnomočno obsojen na obdobje enega leta s preizkusno dobo treh let.

Vir: PU Celje

* fotografija je simbolična