Celjsko sodišče odločilo kdo je odgovoren za nesrečna padca kolesarja in peške


Dve nesreči, ki sta se zgodili ena pred šestimi leti in ena pred dvanajstimi, sta na okrajnem in okrožnem sodišču v Celju z vmesno sodbo dobili epilog, piše v Delu. Obe nesreči sta se zgodili na lokalni cesti od Zgornjih Polul proti Kukovčevi ulici. V prvi nesreči se je zaradi peska na cesti pri zaviranju ponesrečil kolesar, v drugi nesreči pa je peška pri padcu utrpela raztrganino vezi palca leve roke

Po mnenju okrožnega in okrajnega sodišča Celje sta v obeh primerih do odškodnine upravičena oškodovanca, krivdno odgovornost pa v prvem primeru nosita Občina Celje, deloma tudi kolesar, ki je soodgovoren za padec. Kolikšen del od zahtevanih nekaj več kot 26.000 evrov odškodnine bo dobil kolesar, še ni znano.

V drugem primeru pa sta po razsodbi sodišča za padec odgovorni Občina Celje in Zavarovalnica Triglav, pri kateri je imelo zavarovano civilno odgovornost podjetje Vzdrževanje in obnova ceste, ki je bilo pristojno za izvajanje vzdrževalnih del. Peška po mnenju sodišča, kljub poskusom prvotožene občine, da naj bi bila peška pri padcu sokriva, z ničemer ni prispevala k padcu. O utemeljenosti peškinega zahtevka (nekaj več kot 5.500 evrov) bo sodišče odločilo po pravnomočnosti vmesne sodbe.

Več preberite na Delovi spletni strani.

(Fotografija je simbolična)