Dimniška požara, nalet tovornih vozil, vetrolom, plaz, požari

112,

Včeraj so nekaj po 10. uri v naselju Florjan v občini Šoštanj gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Topolšica in PGD Šoštanj – mesto zavarovali kraj dogodka, nadzorovali izgorevanje saj, izpraznili peč ter dimnik in okolico pregledali s termovizijsko kamero. Lastnikom so odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 10.35 so ob ulici Lava v Celju gasilci Poklicne gasilske enote Celje pogasili kup trave in vej.

Pol ure pred poldnevom so v naselju Hramše v občini Žalec gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velika Pirešica in PGD Zavrh pri Galiciji so zavarovali kraj dogodka, pogasili saje, izpraznili peč, pregledali okolico dimnika in lastnikom odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 12.42 so na avtocesti Ljubljana–Celje, pred izvozom Slovenske Konjice, v naletu trčila tri tovorna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, usmerjali promet in nudi pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči.

Nekaj po 16. uri so v Bevčah pri Velenju zaznali plaz.

Ob 17. uri so v naselju Skorno pri Šoštanju v občini Šoštanj gasilci PGD Šoštanj – mesto odstranili nagnjeno drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo.

V večernem času je bilo zaznanih nekaj požarov (Vinska Gora, Mozirje, Šoštanj, Štore), a podrobnosti zaradi stavke operaterjev številke 112 niso znane.

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 23. 2. 2024